Tomo Vinkovic

ovaj moj suntavi rođak bi da proda njegovog,nije nikad registrovan al izgleda nemoze da nađe racun kad ga je stric kupio.masina je fabricko stanje.po meni jedino ima malo lufta u volanu,ostalo je top stanje.

Danas mi prica jedan covek da je naso onog veceg tomicu,valjda 731,za 2500e sa prikolicom i jos nekim prikljucima.Kao ok stanje,ja nisam mogo da verujem da je tako jeftino.

slike po izjavi vlasnika jedinog tomice u Njemačkoj kojeg je on sam restaurirao

tv5_zps0312102d.jpg

tv4_zps9751211b.jpg

tv3_zps5d497297.jpg

tv2_zps83784304.jpg

tv1_zps287c27dd.jpg

Stvarno si je čovjek dao truda (ali i novaca) nisam ga pitao kako je došao do njega, iz slika sam izdvojio još dva detalja, poslao mi je slike u rezoluciji ( 4320 x 3240 piksela svaka ima 5 mb pa je moguće pregledati bolje nego uživo :osmeh:

ovaj detalj mi je posebno zanimljiv

tv6_zps83761cab.jpg

dok se ovdje vidi s kolikom pažnjom i estetikom je sve odrađeno

tv7_zps8cb3b354.jpg

snimak u radu ( vozač je vlasnik i restaurator )

za te pare ce pre biti 730,jer su oni ipak stariji ali opet je to dosta povoljno
Kaze narandzasti sa hidraulicnim volanom,valjda je to TV 731,a i on je tako reko.
Ovaj nemacki je exstra.Moj kum ima jedan takav i kad ga je jednom prilikom vedeo slucajno jedan nemac nije mogo da se nacudi da to kod nas jos radi.

Ja sam vidio dosta i 730-ki u zutom valjda vlasnici htjeli da im izgleda kao noviji pa farbali ,moj je bio plavi,

Ja sam video dva TV 730 i bili su plavi,a 731 i 732 naranzasti i imali su hidro volane.Uostalom kad ga ovaj bude uzeo videcu sta je i sta ima od prikljucaka sem prikolice i mozda padne neka slikica.
Meni je bilo zanimljivo jer covek ima IMT-542 i sad kupuje velikog tomicu da izvlaci drva iz potocina.

I u naj gorem terenu uvijek vozi bar na 3 tocka,znam da na dosta mjesta sa istim pa cak i vecim poslom i teretom sam prolazio i odradjivo poso dje imt bilo 39 ili 42 nisu mogli maknut,. a i sto kaze dejan 351 sirina 120cm,mozes ga suziti i ispod 120 a i rasiriti sa duplim nastavcima pa je znatno stabilnijji

Zna li neko koja je razlika u TV731 i TV732??? Ako je uopste ima

u sustini sve je isto osim nekih sitnica,veci farovi,zastitni luk,pojacane poluosovine i cini mi se da su postavljeni klasicni izlazni kardani,standarnog promera i pravog smera

Au koliko je vremena prošlo a ja obećao odgovor za Peleta.
Pele od vrha, tj na šrafu merača ulja za hidrauliku na našem malom ::traktor1:: max pozicija je na 50mm od čepa a min ulja u rezervoaru je na 100mm od čepa-tako ti sipaj da budeš u tim merama.
Siguran sam bio da mi je to kod tebe bilo nešto premalko ulja, al sam isto tako moram priznati zaboravio i da ti ranije javim.

Koja je razlika u serijama 521 i 523 jer mi se cini da su iste snage.

Ja mislim da sam cak na ovom forumu citao da je 521 i 523 21KS a 418,318,319,420 18KS.... Zato mi nije bilo jasno... A cudi me da su izbacivali tolike serije a sa tako malo razlika..

Nazad
Vrh