Tomo Vinkovic

Priljatelji pozdrav nov sam na ovom forum prelistao sam sve postove vezane za tomu ali sam opet u dilemi imam tomu za 1500e model 418 73 godiste sa prikolicom,bocnom kosom,jednobrzaznim plugom drljacom i sejalicom ima i prskalicu za nju ali mislim da mi nece da za te pare posto sam vido na forumu da kosta dosta molim vas brz odgovor a da treba mi uglavnom za obradu zemlje nekih najvise do 1 ha znaci oranje drljane i freziranje ako kupim hvala unapred pozdrav

evo pa uporedi tv418
ja sam u novembru kupio 79 godište od priključaka ima frezu(metar širine)ima dvobrazni plug,prskalicu od 200 lit,drljaču,parač,zagrtač,dve prikolice(nisu original kućna radinost)sve za 2500 evra ja i zaboravih da kažem što je najvažnije ima papire i traktor i prikolice

vosi vido sam tvoj post tj sve sam proso od pocetka teme mislim da se tvoj kupovina isplati kod ovog mog prikolica mora da se sredi za papire neznam i curi ulje u prednjem delu traktora gume pola pola i signalizacija nista

ulje iz prednjeg menjaca ?

- - - - - - - - - -

kakv je motor,hidraulik,kako pali (kanap ili kljuc)?

ako je iz menjaca,pusta na semeringu i to se da lako srediti,malo alata i volje i to je to

nije ni moj bio bez greške ali nisam majstore plaćao nego sam uradio sam pa me koštalo četvrtina para
na mom traktoru je trebalo raditi sredinu i glavu(a malopre sam zaboravio napisati da su gume nove novcate što košta 4x9800 dinara i da ima tegova u sva 4 točka)

pa o tome ti bricam samo gume su 350evra vosi a sto se tice zavrsio sam za mehanicara tako da se razumem malo dali su ti tegovi problem da se nabave naknadno

nisam imao potrebe da tražim ali tegovi mnogo znače kod oranja i kad vučeš neki veći teret jer u tegovima imaš 200 kg(4x50 kg)

ovo je slika jednog naseg clana,na kojo se vide tegovi na tockovima tv 418

27ytrt5.jpg

naravno da nema pravila,sve zavisi sta izvuces...ali opet treba da ti da sve ono sto nisu prikljucci,a mozda je namerno skinuo:tegovi,poteznica sa rupama (ona sina gde se kace prikljucci),poteznica za prikolicu,klinovi za te poteznice...sve ovo sada mozda izgleda sitno,ali ce ti sigurno trebati pa posle moras da juris,e sad ako to nema,zna se cena jos dole.Cini mi se da si rekao da je slab sa instalacijom,obavezno pogledaj kako puni akumulator,da li je alternator fabricki (ispod zamajca) ili je neka budzevina na remenici.Ovo ti pisem jer je veoma vazno ako je fabricki alternator,onda mora da ima regler na dekli koji je dosta skup i redak,dakle postoji dosta toga sto bi trebalo proveriti...zasto bacati pare i ako nisu relativno velike!

na jedan znam da je naknadno pravljeno za ovaj drugi neznam nadan se da cu da nadjem vreme da odem preko nedelju

Poslednja izmena:
Kod mene su tegovi od 25 kg!

ne znam pele u prospektu piše daje traktor bez tegova 736 kg a sa tegovima 936 kg pa prema tome sam ja pisao da ima u komadu 50 kg.pre tome sam imao imt 506 motokultivator a njegovi tegovi su bili 26 kg po komadu a ovi tegovi što sam dobio sa traktorom ti su duplo veći

Moguce,ja imam tv731 pa je on veovatno i sam tezak i zato ima lakse tegove.

Nazad
Vrh