Tomo Vinkovic

Ma zvjerke su oni... I kod mene u selu ih ima 3 pa znam da su kadri svasta raditi. Ovi 523 su neke srednje snage a i srednje cijene pa mi se svidjaju.... nasao sam jedan u oglasima, ne cini mi se los, mada je sigurno sredjivan... http://www.pik.ba/artikal/4025237/tomo-vinkovic-tv-523/
Hvala na informacijama! PozZ

Ja sam tv 732 sa frezom platio 3500 eura i vredi dati za dobrog tomu te pare.Ipak je 30 konja drugacija prica...

Ja sam tv 732 sa frezom platio 3500 eura i vredi dati za dobrog tomu te pare.Ipak je 30 konja drugacija prica...

Pa ti si dobro prosao, ako je dobar traktor... Ni ja se nebi razmisljao kada bi mogao kupiti dobar 723 za te pare pa cak i sam bez prikljucaka... to su extra traktori... ima mi stric 732 15 godina ga vozi bez kvarova a komsija ima 730 i njemu je poluosovina pucala bar jedno 5 puta u zadnjih 4-5 godina
ali i 730 su skoro isti.. ma masine :osmeh:

Vec sam jednom ranije pitao ali niko ne odgovara,do koje visine bi trebalo biti ulje u posudi za hidrauliku kod tv732.Nemam merac pa ne znam.Kada gurnem neki stap ima ga oko 10cm a posuda je visine 35 cm.Znam da staje u hidrauliku oko 7 litara ukupno.Kada sam ispustio bilo je oko 3 litre ali ne znam koliko je u cevima i klipu.Sta mislete ili dokle je kad vas na meracu,tj u posudi,1/2 ,1/3, 1/4...

Pele, nikad nisam gledao to tako, valjda što imam merač-al čini mi se da je min 2/3 ulje. Kad odem na ranč pogledaću, ako se do tada niko ne javi. Znači spremaš Tomu za sezonu ?

Da finalni radovi,dotezem proveravam...Proveri mi to ako mozes ,ako je to kako kazes 2/3 rezervoara za ulje onda mi nedostaje sigurno oko 2 litre...:sta:

pa u cevima i pumpi nema vise 0,5- 0,7l,ako si izvukao 3liz rezervoara,onda fali minimum 3l

Evo videcu kada mi pogleda @neba933 na svom tomi pa ce mi biti jasnije,ali ako kazes da u cevima i pumpi ima samo toliko,onda sigurno preko 2 litre.

Priljatelji pozdrav nov sam na ovom forum prelistao sam sve postove vezane za tomu ali sam opet u dilemi imam tomu za 1500e model 418 73 godiste sa prikolicom,bocnom kosom,jednobrzaznim plugom drljacom i sejalicom ima i prskalicu za nju ali mislim da mi nece da za te pare posto sam vido na forumu da kosta dosta molim vas brz odgovor a da treba mi uglavnom za obradu zemlje nekih najvise do 1 ha znaci oranje drljane i freziranje ako kupim hvala unapred pozdrav

pa sad,nije to jaka cena,opet zavisi u kakvom je stanju,i drugo,treba ti i za freziranje,a frezu u ponudi nema...dobra freza za njega ne moze da se nadje izmedju 300-400evra

freza nije neophodna moze i kasnije kakav je u oranju to mi je najbitnije..covek ga koristio za svoje potrebe ne delujemi mnogo izrabljeno moze li sa 300-400e da se remontuje bez motora za majstoriju nije problem a i gume su mu pri lose a kolko vidim ako sve 4 nisu dobre onda stradaju delovi brze

sa tegovima i dobrim gumama moze prilicno dobro orati,najbolje jednobraznim plugom.Sto se tice guma upariti tako da po jedna losa i dobra budu napred isto tako i pozadi,ako ima razlike u obimu onda ce diferencijali kompezovati,najgora opcija dve dobre napred i dve lose pozadi ili obrnuto

- - - - - - - - - -

ako se ne varam taj tip je radjen sa dva menjaca (posebno prednji pogon,posebno zadnji) i moras strogo voditi racuna kod ukljucivanja brzina,tj.ako hoces pogon 4x4 moraju oba menjaca biti u istim brzinama

znaci sve zavisi stanje traktora mozda danas odem da se bolje raspitam sta je i kako je i neznam dal ima tegove

- - - - - - - - - -

Toma Vinković 418, sa kosom 75 god, 850E a ovo kako vam se cini

sto se para tice dosta povoljno,ali zavisi u kakvom je stanju,moj savet ti ja da gledas nekog od seije 419,jer ima puzni prenos vollana i nema dva menjaca kao stari tip,vec 420 su mladji a samim tim i skuplji

jasno je meni kolko para tolko i muzike ali ja bi u selo samo oko luce da radim a sta mu znaci taj puzni prenos i tolko li su zeznuti ti menjaci

puzni prenos kao kod klasicnih traktora,a stare Tome imaju dva zupcanika koja se uklapaju i tako vrsi skretanje,menjaci nisu tolko losi,vec su se u praxi pokazali kao neprakticni,tj.ako se usaltuje pogresno nepaznjom dolazi do velikih lomova

kreni redom,kako pali (daj mu 2/3 gasa i stavi ruku na dim i vidi da nema ulja na dlanu),jedan i drugi menjac (da li ubacuje u svaku brzinu),luft na sredini,da li okrece izlazni kardan,kako podize hidraulik (optereti ga),kocnice...

Nazad
Vrh