Tomo Vinkovic

To je ono ,,sta bi bilo kad bi bilo"!Joekiki mi upropasti lepo vece:haha:!.Naravno ,mala sala,pozdrav za ,,Joekiki":ppozdrav:

za novu inverziju smera pozovi 064/111-750-9,imaju dosta novih delova i salju brzom posto,a ovde pitaj za polovne 064/111-75-09 ..... 064/399-40-03 .... 060/164-44-54.... 062/840-48--52 ...062/370-455 ja sam se kod njih snabdevao kad su pitanju polovni delovi

za novu inverziju smera pozovi 064/111-750-9,imaju dosta novih delova i salju brzom posto,a ovde pitaj za polovne 064/111-75-09 ..... 064/399-40-03 .... 060/164-44-54.... 062/840-48--52 ...062/370-455 ja sam se kod njih snabdevao kad su pitanju polovni delovi
Ja sam kupio pre godinu dana novi,negde oko 200 eura.Ne znam zasto je to tako skupo.Pozovi te brojeve sto je postavio dejan,taj prvi mobilni(Beska), jer mislim da sam kod njega video pre neki dan polovan korektor smera kardana.

Kupio sam motor LDA100 18ks od tv,pa me zanima da li postoji za taj tip ravna dekla na izlazu osovine.Trenutno ima dekla sa zvonom i zamajcem,posto meni treba da montiram remenicu,smeta mi zvono,pa ako neko ima deklu,kupio bi,ili bi menjao za zvono i zamajac.nadam se da razumete na sta mislim.

Hvala ljudi za broj, ali mi ipak ne treba invertor jer pumpa radi i pravi pritisak u oba smera, covek sa tog broja mi rekao i ja probao kad ono stvarno tako.

moga si odmah da pitas ovde,vec smo pisali o tome,pumpa kod prskalica radi u oba smera,dok pumpa kod atomizera samo u jednom zbog propelera

Pozdrav svima!!! Prvi put se ovdje javljam i mogu vam reci da ste pravi strucnjaci :osmeh:.... Interesuje me TV 523 i razmisljam o kupovini pa me zanima kakve su to uopste masine, imaju li kakve mane kakvi su motori, kocnice itd.. Hvala unaprijed! PozZ

Ja imam 523 iz '89.godine.Masine su odlicne i tu nemam ni najmanje zamerke,znaci lepo radi ne trosi ulje i pri naglom dodavanju gasa skoro i da nema dima,barem moj.Sto se kocnica tice nisam bas zadovoljan,ppogotovo kako koci u rikverc,ali su ipak na njemu jos uvek fabricke.Hidraulik odlicno radi.Menjac i reduktor takodje,ne desava se da izbaca.Jedino sam imao problema sa upravljacem,odnosno nekim lezajem i menjan mu je set kvacila,jer je ocigledno imao fabricku grasku.Standardna boljka za sve tomice je da dobiju luft na sredini,tako da i moj tu ima malo lufta.Sve u svemu ja sam prezadovoljan.

Vidim da ti traktor koristis za sumu pa mi reci kakav je u sumi?? Ja nemam nekog posla velikog da radim sa njim pa mislim da bi zadovoljio potrebe. To je spremanje drva za zimu, sijeno posto imam nesto stoke, malo oranja,frezanja ( sve ukupno oko 1 dunum- neznatno), izvlacenje stajskog djubriva i tako. ali opet mi se ne uzima neki od 18 konja jer mi se to cini nekako malo posto je brdski teren. Najbolje bi bilo kad bi mogao uzeti 732 ali ovdje su stvatno skupi 3500-4000 evra.. Ali oni sigurno i vrijede tih para... PozZ

za sumu je odlican,uzak i kratak,okretan a moze dosta povuci i po blatu jer ima 4x4 pogon,neki plafon je 2ha zemlje i da su njive relativno blizu jer je i transportu uzasno spor

Vidim da ti traktor koristis za sumu pa mi reci kakav je u sumi?? Ja nemam nekog posla velikog da radim sa njim pa mislim da bi zadovoljio potrebe. To je spremanje drva za zimu, sijeno posto imam nesto stoke, malo oranja,frezanja ( sve ukupno oko 1 dunum- neznatno), izvlacenje stajskog djubriva i tako. ali opet mi se ne uzima neki od 18 konja jer mi se to cini nekako malo posto je brdski teren. Najbolje bi bilo kad bi mogao uzeti 732 ali ovdje su stvatno skupi 3500-4000 evra.. Ali oni sigurno i vrijede tih para... PozZ
Ja ga najvise koristim za sumu,ali i za ove ostale stvari koje si nabrojao i sve to na brdsko-planinskom terenu.
Kao sto Dejan rece za sumu je dobar zbog svojih dimenzija i pogona na sve tockove,a ima i blokadu prednjeg diferencijala.Medjutim ume da mu pukne zadnja poluosovina prilikom secanja i cimanja kojih ima kad radis u sumi.Ja sam taj problem imao na predhodnom 420,a na ovom na srecu nisam.Mana za rad u sumi su mu mala masa i mali tockovi,znaci okrene li 2 puta tocak u mestu ili nazad ili ostade tu i bukvalno svaka zilica i kamencic mogu da ga izbace iz ravnoteze.Takodje i veliki,a nizak prepust ispred prednjih tockova ume da smeta.Za transport je dosta spor.
Ja bas zbog sume kupujem veci i jaci traktor,ali cu tomicu da zadrzim.Kad bi resio da ga prodam dao bi ga za oko 2200e,a ti si slike video.::namigivanje::

Posto vidim da si imao 420 zanima me jel slab? i ima li neke velike razlike izmedju njega i 523 jer je 420 18KS a 523 21KS..... Nekako mi se ovi od 18 konja cine slabi za brdskog terena jer ipak 18KS to je jaci motokultivator. mada ne kazem nista jer nzm tacno nisam vozio. Jedne prilike je covjek remontovao za prodaje 523 pa sam mu kopcao i stelovao kvacilo jer je morao raskopcati kad je rastavljao na pola i kad smo sve sklopili i povezali ja sjeo da probam kvacilo i malo provozao pa mi se cini da ima snage dosta.....
Joj ja oduljioooo...:osmeh:

Ta dva traktora ne mogu bas da poredim.Ja kad sam dovoljno stasao da bi mogo da vozim i radim sa njim on je vec bio u ocajnom stanju.Taj 420 je mnogo,bas mnogo radio u sumi,vuko betonske bandere po najvecim vukojebinama,orao mnogo vise nego ovaj sad i mnogo manje je bio mazen i pazen.Tako da 523 svakako ima vise snage i bolje vuce nego 420,ali ja verujem da je vise do stanja traktora nego do tih par konja.Snage stvarno ima dosta jer je lagan i ne smeta mu sopstvena tezina i moze da izadje takoreci uza zid.Ponekad cak i osetim neku moc,valjda zbog 4x4 pogona.Recimo komsija sa C-360 i jedan sa 539 sa praznim prikolicama nisu mogli da izadju posle kise uz neki uspon,a ja treca spora,pola gasa i bez blokade izadjoh.

Nazad
Vrh