Tomo Vinkovic

Mislim da ovaj ram moze dobar majstor da izvari za 2-3 sata.

Jeste,priprema malo duze traje.

- - - - - - - - - -

Pozdrav drustvo.Sve najbolje u 2013-oj godini.Imam jedno pitanje.Gde kupiti gumu za tv,jedna prednja je losa jos od kako sam kupio tomu pa bih je zamenuo.Druge su kao nove.Interesuje me i priblizna cena?

Pozdrav drustvo.Sve najbolje u 2013-oj godini.Imam jedno pitanje.Gde kupiti gumu za tv,jedna prednja je losa jos od kako sam kupio tomu pa bih je zamenuo.Druge su kao nove.Interesuje me i priblizna cena?

Pozdrav i takođe sve najbolje!

Nego, pazi kad menjaš gume?
Šta je sa tom jednom gumom?, Jel oštećena sa strane ili su se istrcale šare?

Trebaš voditi računa kad uzimaš nove gume!
Zlatno pravilo je: staviti sve 4 nove, al to je malo novčano bolno...ali u buduće i na duge staze se isplati! Zašto?

Kod TV-a, sva 4 točka vuku, tj. prednji i zadnji diferencijal su spregnuti, znači ako uzmeš jednu novu gumu i postaviš je na mesto gde imaš onu oštećenu, poremetićeš sve... jer je njegov obim veći od onoga prethodnog, i dolazi do naprezanja zubčanika u diferencijalu, pa i reduktoru u rukavcu( serija700)...i na kraju nešto rikne!

Zbir obima prednjih točkova, treba da je jednak zbiru obima zadnjih točkova!

Obično ljudi greše...kupe dve nove gume, i stave obe napred ili nazad, pa dok nekupe druge dve, u međuvremenu pokriju diferencijal ili reduktor u rukavcu, i sve na kraju izađe skuplje!
Znači kad kupiš dve nove gume, jednu stavljaš napred a drugu nazad(nebitno leva ili desna)...pa kad imaš para, kupiš druge dve i menjaš one dve stare(prednji/zadnji)...

I kad imaš 4 nove, vremenom se troše što je i normalno, ali ih je nekad potrebno zamenuti...prednje točkove nazad, a ove staviti napred, jer se ne troše ravnomerno. Pitaj boga zbog čega...al se netroše isto!
Ja sam imao prednje gume više istrcane od zadnjih i u vožnji po asfaltu nekih 30 minuta, zadnje gume bile mnogo toplije u odnosu na prednje.
Dok je traktor stojao...ma muka živa bila pomeriti traktor par metara(da ga nepalim), i kad sam samo zamenuo mesta dva točka(jedan prednji sa zadnjim) druga priča...doveo sam ga u neki balans, što se tiče spoljih obima guma...al to netraje večno

Razmisli malo o tome, što se tiče obima točkova... i sve će ti biti jasno!

pozzz joe!

Hvala ti druze na odgovoru.Guma o kojoj pricam je jako losa,ripne su se skroz istrosile ali ostale tri su skoro nove.Ne znam zasto prethodni vlasnik nije zamenuo odjednom sve 4 nego samo 3,pa ostade ova da ,,strci" i toma sto kazemo u Vojvodini izgleda malo ,,naheren",t.j nakrivljen.Kazem,ostale gume su odlicne ali sutra ima da proverim ovo sto si rekao.

joekiki
ja sam platio oko 400 evra za delove zbog loših guma ,
pele
kupi 4 nove a one kao nove prodaj , nemoj da zezneš, jer na kraju će ti puno koštati zamena gume
pozdrav bacsku

Hvala ti druze na odgovoru.Guma o kojoj pricam je jako losa,ripne su se skroz istrosile ali ostale tri su skoro nove.Ne znam zasto prethodni vlasnik nije zamenuo odjednom sve 4 nego samo 3,pa ostade ova da ,,strci" i toma sto kazemo u Vojvodini izgleda malo ,,naheren",t.j nakrivljen.Kazem,ostale gume su odlicne ali sutra ima da proverim ovo sto si rekao.

Gledaj da to oko guma središ pred sezone, jer kako god okreneš - nije dobro!
Ako kažeš da je samo ta jedna guma, mnogo manja po obimu od ostalih to nikao nevalja, nije to toliko strašno po mekom tlu, ali na tvrdom neka od guma mora proklizavati, i nepotrebno opterećuje zubčanike(trebaš imati na umu, da je već krenulo struganje i habanje zubčanika i reduktora ako si tako terao po asfaltu)...moli Boga da nije!
Ako ništa, bar kupi dve nove, i od ovih 3 izbiraj približno dva ista po obimu i rasporedi ravnomerno jednu napred, drugu nazad, i naravno dve nove, samo da nisu na istoj osovini!
Najbolje je sve 4 nove, i onda si miran - što reče i član @bacsku!
I odmah ćeš eliminisati nepotrebno hujanje i zujanje što dolazi iz diferencijala traktora u toku vožnje!

pozzz joe!

Pa nista,izgleda da cu onda morati bar dve kupiti,ako se mora,mora! Imate li informaciju gde su najjeftinije?

vidi GUMA RUMA , TARYAL- bio njihov proizvod, METRO Subotica ili na vasarima
ili u Segedinu u AGROBAZIS - u

kupio sam kosu za tv 818 pa me interesuje da li moze kardan da se upali i radi dok traktor stoji u mestu ili samo radi dok ide ?

moze da se okrece i kad je u mestu,ubacis reduktor u brzu/sporu,menjac na neutralno i ubacis rucicu za kardan,ako ubacis reduktor u rikverc,kardan se okrece suprotno

naravno,imam podatke za 522 i to:

spori hod:multplikator 1. - 727 o/min obrtaja kardana
multplikator 2. - 1403 o/min obrtaja kardana

brzi hod: multplikator 1. - 1066 o/min obrtaja kardana
multplikator 2. - 2057 o/min obrtaja kardana
rikverc : isti broj obrtaja kao kod brzog hoda,samo u suprotnom smeru
napomena:eek:vaj broj obrtaja je pri max obrtaju (gasu) motora

Problem.Posle one moje popravke kljuca na tv732 parkirao sam ga i nisam ga obilazio.Jutros pogledam ,ispod ogromna lokva ulja,kompletno ulje iz prednjeg diferencijala iscurilo,10 litara sam sipao.Nije curilo tamo gde sam ga rastavio nego je lokva ispod vratila.Sta se desilo?

Baci pogled na vijak za ispuštanje ulja iz menjača(sa donje strane), da nije dobro pritegnut?
Probaj dotegni malo! Ako neide, onda ispusti ulje, omekšaj bakarnu podlošku što je na vijku za ispuštanje, i zategni je nazad i vrati ulje nazad.
Valjala bi koja slika ako može, kolika je ta lokva ulja?Jer neverujem da je iscurilo sve...10lit ulja zna namestiti mnogo veću lokvu, nego što sudim iz priče...

Nazad
Vrh