Tomo Vinkovic

da li neko zna dimenzije kardanskih krstova kod tv418(vidim da kod zgloba na sredini gornji su veci a donji su manji )

Moze li neko da mi odgovori sta moze biti problem kod mog traktora.Menjac prednje vuce ponekad iskoci iz brzine(obicno iz druge) a menjac zadnjeg pogona se cesto zaglavi tesko se usaltava pa ponekad i zablokiraju zadnji tockovi i ne okrece se kardan.Posto sam ga skoro uzeo pitanje je jel veliki posao da ja otvorim oba diferencijala i pregledam sve zupcanuike pa ako sta ne valja da to izmenjam.Takodje ispustio bih sva ulja i promenio sve novo jer ne znam kada je predhodnio vlasnik menjao a hteo bih da ga spremim za prolece.U katalogu pise da za njega ide ulje HP 140 a svi mi govore da sipaju SAE 90 pa me interesuje i vase misljenje.Pozdrav

ako imas para za bacanje ti ga oteraj "majstoru" i spremi debelu lovu,ili klljuceve pa redom skidaj,naravno ispusti ulje i promeni ga kasnije,ja sam u menjac uvek sipao sae 90,gde zapne,ti se ovde obrati,pozdrav

- - - - - - - - - -

to je stariji traktor,ako nije tajna koliko si platio i sta si dobio uz njega?

Hvala.Nije tajna.Traktor je 75 godiste i uz njega sam kupio i prikolicu njegovu orginal 1,5 t frezu,plug prevrtac,sejac,drljacu i sve je placeno 1900 eura.Cim malo otopli krenucu da ga rasklopim da vidim sta je poblem.Ako bude sta trebalo kontaktiracu te za pomoc.Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Hvala.Nije tajna.Traktor je 75 godiste i uz njega sam kupio i prikolicu njegovu orginal 1,5 t frezu,plug prevrtac,sejac,drljacu i sve je placeno 1900 eura.Cim malo otopli krenucu da ga rasklopim da vidim sta je poblem.Ako bude sta trebalo kontaktiracu te za pomoc.Pozdrav.

Pozdrav drugari,nije me bilo neko vreme,ali dodje zima pa vise vremena za net,interesuje me dali ima neko prikolicu za Tomu na prodaju,model 821,ili je isplatljivije da se pravi po svom meraku

ako nemas vec neki materijal i moras sve da kupis i da platis majstora to se apsolutno ne isplati i nikad ne znas sta ce na kraju ispasti i po pitanju jacine,tezine a bogami i po pitanju estetike.Umesto toga bolje kibicuj oglase i starija domacinstva i uzmes original prikolicu,primera radi,trazio sam prikolicu za fergusona i trazeci po oglasima naletim na original prikolicu za TV od 420e,za te pare nema sanse da je napravis.

Pozdrav drugari,nije me bilo neko vreme,ali dodje zima pa vise vremena za net,interesuje me dali ima neko prikolicu za Tomu na prodaju,model 821,ili je isplatljivije da se pravi po svom meraku
I ja mislim da je bolje potraziti njegovu prikolicu nego praviti jer sam i sam imao tu dilemu.Na kraju kada se sve sabere ne isplati se praviti.Ja sam svoju originalnu tominu prikolicu(registrovana,kipuje na tri strane,sredjena) platio oko 8oo eura),tako da malo losiju prikolicu uz nekih 2-3 dana posla oko nje mozes naci za 400-5oo eura.Smirglanje,instalacije,par kila farbe i eto je ko nova!

ma jeste i ja sam dolazio na tu ideju,ali mali problem je sto u mom kraju,jug srbije i nema nesto tih prikolica,a gde god nadjem na oglase trebace mi bar 100e da je necim doteram kuci,da idem tomom po nju i ne isplati mi se tolko,ne daju mi tolki godisnji odmor :osmeh:

Jeste toma malo sporiji,al putujes ceo dan potrosi jedva ceo rezervoar :) I meni u planu da uzmem tominu prikolicu,covek iz sela ima original tominu prikolicu,kiperka,odlicna je,nazalost ne prodaje,nekad po potrebi zajmim od njega,toma uziva dok je vuce hehe

tadza1975
user-offline.png
ČlanDatum pristupanjaDec 2011LokacijaLebanePoruka30Zahvalio se6Zahvaljeno 1 put na 1 poruciDownloads0Uploads0

ma jeste i ja sam dolazio na tu ideju,ali mali problem je sto u mom kraju,jug srbije i nema nesto tih prikolica,a gde god nadjem na oglase trebace mi bar 100e da je necim doteram kuci,da idem tomom po nju i ne isplati mi se tolko,ne daju mi tolki godisnji odmor :osmeh:

Zemljak,od mene barem nisi daleko.Ima moj komsija original prikolicu,ali mislim da joj je iseko patos jer je prepravljao nesto za sumsku,a stranice sigurno ima i komplet konstrukciju sa tockovima.Pricao je nesto kao da je proda,moram da proverim pa ti javim.
Ja sam inace uvek za merak,jer merak nema cenu,znaci ja bi je pravio.Naracito ako ti treba i za sumu,jer original nije da pridjes sumi,jedino za soder,pesak i kamen.

Zemljak,od mene barem nisi daleko.Ima moj komsija original prikolicu,ali mislim da joj je iseko patos jer je prepravljao nesto za sumsku,a stranice sigurno ima i komplet konstrukciju sa tockovima.Pricao je nesto kao da je proda,moram da proverim pa ti javim.
Ja sam inace uvek za merak,jer merak nema cenu,znaci ja bi je pravio.Naracito ako ti treba i za sumu,jer original nije da pridjes sumi,jedino za soder,pesak i kamen.

ne treba mi za sumu,ovo sto si naveo i prvenstveno za gajbe,sljive i visnje,to je glavna namena,a posto vidim da si medvedjanin,daj javi se na pp da se cujemo,ostavi mi broj telefona:ppozdrav:

dobro vece svima
ima li neko od Vas slike kako da se montira nosac prednje hidraulike na TV 732
hteo bi napravim, ali kod nas u blizini niko nema taj prednj ram za hidrauliku
Hvala za trud

suta dobijem pomoc za postavljanja slika

- - - - - - - - - -

evo stavljam slike koje sam i ja dobio od naših priljatelja foruma
VELIKO hvala njima za nesebičan pomoć
pozdrav sa severa vojvodine
HORGOS
20351041_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
20353693_z_www.kepfeltoltes.hu_.jpg