Tomo Vinkovic

Dejan je 100% u pravu, ja sam imao peh kada sam ga kupio bilo je u njemu svega i svačega, nešto je i falilo-dok sam ga doveo u red trajalo je koliko hoćeš i naravno svaki put sam mu menjao i ključ :osmeh:
Pele-Taj iz Beške ja mislim da radi samo sa polovnim delovima, bio sam pre par godina kod njega-al probaj Pele da nazoveš firmu Metro Subotica rade i oni taj program i super su. Uzimao sam neke zupčanike kod njih i ležajeve i kardan sve me izašlo dosta jeftinije oko 20% od ovih iz BG.
Zvacu redom za delove pa ko bude imao kvalitetnije,neka su i malo skuplji.Danas sam inace pitao jednog majstora za traktore koliko bi me kostalo da on to sve uradi(ja da kupim delove) i kaze mi izmedju 150 i 200 eura otvaranje i sastavljanje.Puno,puno,skoro kao i veliki traktor.

@pele - nemoj mi reći da majsor oće uzeti 150-200e za taj posao...:haha:
Ma ni slučajno...odjebi tog majstora!
To možeš sam odraditi...ništa strašno od posla!
Obavezno uzmi i novi "nosač ključa"!

Ako nekom nešto treba od ovakvih delova...pojavilo se u kikindi na odpadu.
TV motokultivator, tj. samo prednji deo kućišta menjača, malo sam gledao i čini mi se da je sve ok, što se tiče funkcija ubacivanja ručica menjača, reduktora, i blokade...

I zadnji deo TV-a, kojega je zub vremena pojeo, ali kućište je celo i zdravo, nisam nigde pronašao neku pukotinu, koliko sam na brzinu uspeo pregledati...

Ako nekom treba, može trampiti na odpadu...i to: za kilu gvožđa daš dve kile! Nema prodaje za lovu, nego samo trampa u težini gvožđa za duplo!
To bude tu još 10 dana, i ode u topionicu...

pozzz joe!

Toliko trazi majstor ali moze on traziti koliko hoce,bitno je ko ce mu dati dnevnicu od 100 eura.Sto je puno brate puno je.

Joe pa sad sam u šoku, pravili su kultivatore-bože bože .....

Pele za te pare, tj tu dnevnicu, ima da ga sam rastaviš 5 puta i sklopiš. Nismo svi uvek tu pri računaru, al možemo pomoći i za rastavljanje i za sklapanje a imaš dosta toga i na drugom forumu iz HR-hoće ljudi da pomognu u muci majke mi. Meni su pomagali kad god nešto zapne ili kad neznam kako se nešto skida, zove, naleže itd itd itd od moderatora do običnih članova i ja sam im zahvalan do neba i ovom prilikom ih i pozdravljam sve redom

Ako nekom nešto treba od ovakvih delova...pojavilo se u kikindi na odpadu.
TV motokultivator, tj. samo prednji deo kućišta menjača, malo sam gledao i čini mi se da je sve ok, što se tiče funkcija ubacivanja ručica menjača, reduktora, i blokade...

pozzz joe![/QUOTE]

Pošto si se pitao što je to , evo da ti malo pomognem , a na haubi se lijepo vidi natpis Tomo Vinković

http://upload.slike.com/slike/jCx4.png
http://upload.slike.com/slike/zrIdS.png
http://upload.slike.com/slike/Y7ON3.png

Evo i Arno ima svu teh dokumentaciju - tako da Pele samo pozdravi tog majstora i nebrini

Toliko trazi majstor ali moze on traziti koliko hoce,bitno je ko ce mu dati dnevnicu od 100 eura.Sto je puno brate puno je.
to ne da je mnogo,vec se granici sa bezobrazlukom,nego ipak bi da podetim da to nije mali posao.E sad,ima ovde nas koji smo TV rastavljali (ne samo zbog kljuca) vise puta i nama sad sa ove distance to izgleda smesan posao,secam se kad sam ga prvi rastavio a nije bilo ni net-a ni blizu nekog majstora jer su mom kraju svi TV odavo "posahranjivani
",pa je bilo malo cupavo za sklapanje.Naravno,danas je to mnogo lakse i zato zelim da ohrabrim svakog da zasuce rukave i krene na posao,a ovim "majstorima" uzme `leba kad su vec toliko digli .....

da vas pitam kod TV 418 kada menjam one bolcne na sredini jel moram da ga rastavim na dva dela(mislim na traktor)ili mogu tako što izvadim gornju pa zamenim a posle izvadim donju i isto ga zamenim?

bas tako,ne moras da ga razdvajas,samo je gornji "zajebaniji" za skidanje jer nepristupacniji.Na njima postoji i nokat od reckaste sajbne koji sluzi kao osigurac od odvijanja,pa pre nego pocnes da odvijas matice srafcigerom je ispravi.Obavezno pogledaj i reckastu sajbnu u kakvom je stanju posle skidanja,sada se vise na prave sa onim "noktom" u unutrasnjem precniku,vec su nazubljene i gore i dole,ali zameni i lezaje i oni su stradali 100%

da vas pitam kod TV 418 kada menjam one bolcne na sredini jel moram da ga rastavim na dva dela(mislim na traktor)ili mogu tako što izvadim gornju pa zamenim a posle izvadim donju i isto ga zamenim?
kolega pazi kod kupovine....oni su ti isto kao i kad radiš na motoru recimo prvu specijalu pa ti treba klip malo veći od orginala e tako ti je i stim jer meni je majstor to mjenjo prije par mjeseci i sjećam se da je tražio +0.5 ili +0,2... znači malo veći ako ti taj tvoj ima lufta...pozdrav i sretno s poslom

ima li neko servisno uputstvo za TV418 i katalog rezervnih delova?
bio bi mu zahvalan(ili neko ko bi da proda servisno uputstvo i katalog delova)

biraj...
katalog imas za 418, al uputstvo za rukovanje može poslužiti i od TV420-523...u globalu je to približno isto!

@pele - imaš ovde od 63str. pa nadalje... neka objašnjenja i slika kad sam ja rastavljao traktor, a veze nisam imao oko toga, al srećom naišao sam na dobre ljude i uz njihovu pomoć uspeo sve odraditi sam...
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16178&page=63

Ma samo nemoj da se sekiraš puno... prosto kao pasulj, samo lagano i opušteno, kad zapne - skuvaj kafu, zapali cigaru(ako si pušač)nigde se nežuriš, sezona gotova i traktor ti netreba, tako da imaš vremena komotno!
Uslikaj par fotki...trebaće u buduće.
Kad ga budeš rastavio, biće ti sve jasno...princip rada i svega ostaloga, ništa strašno!
Jedino što mogu da dodam, da obično kad se rastavi menjač od TV-a, bude tu još dodatnog rashoda, mislim novčano...daj ovo, pa daj i ono, nađe se tu još par stvari za zamenu kad je već otvoren!
Najgore je to sve poskidati odpojiti, sajle i 100 gluposti, sve to vremena oduzima.
Sam menjač i nije strašan, nego sva ta ceremonija pre toga, dok rastaviš traktor na pola. A posle treba sve to spojiti i sve te sajle vratiti i uštelovati...obično mastori koji znaju i rade TV zbog toga lupaju neke prevelike cifre za naplatu, jer je to njemu gubljenje vremena i to mu se neradi, al ako hoćeš...izvoli, ta je cena i gotovo!
Tako sam i ja prošao, kad sam krenuo za potragom majstora za zamenu ključa...i lupio je sličnu cifru, nije 150/200...al je rekao 120e!
Al samom vlasniku traktora to raspajanje sajle, to obično ne predstavlja nikakav problem...
Uveke će se neko naći da pomogne ako ne danas, onda sutra...slobodno kreni sa radom!

srećno...
pozzz joe!

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Prvo da se zahvalim svima koji su mi pomogli savetima oko ovog problema,joekiki,deja,neba....Rastavljanje je trajalo oko 4-5 sati jer nisam nikad ranije to radio.Ja sam bio vise fizikalac a majstor moj zet.Mnogo nam je znacila slika tog kljuca jer nebi znali sta da gledamo i gde da ga pronadjemo.Sama popravka i ne traje dugo,sveukupno rastavljanje i sastavljenje se moze uraditi za 7-8 sati (dvojica ljudi),tako da one majstorske dnevnice od 200 eura ne piju vodu!Pohabani deo sam kupio u Beski(3ooo din).Troskovi su bili jos za silikon i za pivo:haha:.Ostali delovi u sklopu menjaca ne izgledaju lose tako da to nisam nista menjao.Usput smo uradili i resili se lufta u volanu(ubusili jednog ,,crva" u kuciste i mesinganu spiralu),tako da neseta gore -dole par milimetara i pravi prazan hod).Postavili smo i kilometar sajlu.Problem sa nedostatkom dela u pinjonu smo resili pravljenjem dela koji nedostaje,tj dela koji vodi iz pinjona u blok.

Poslednja izmena:
E sad mogu slobodno da ti kažem DOBRO DOŠAO U KLUB :ppozdrav: naravno pozdrav i za majstor zeta a ključ, ključ tako loše izgleda da je dobro on tebe i služio do sada, i hvala bogu da se nije još nešto pokarambasalo.

Kljuc izgleda katastrofa,prethodni vlasnik je valjda kljuc sam pravio...

Nazad
Vrh