Tomo Vinkovic

Sljive u gornjoj Bukovici, lesnik i borovnica u Prijezdicu a sipurak u mrcicu. A ja sam sa prebivalistem u blizini stocne pijace u Valjevu.

- - - - - - - - - -

Odustalo se od uvoza Tome Vinkovica. Naime \za troskove carine i pdv-a- spediter mi trazi 1500eura samo za traktor plos prikolica plus platformka za gajbe. Kada sve saberem ima da me toica izadje sa prevozom oko 4000-4300 eura. Ne vredi on toliko..

za te pare solidan ferguson sa potrebnim prikljuccima,ponavljam nije TV za te povrsine i te razdaljine,sve i da ga imas u ponudi kod komsije za male pare.Jednostavno taj traktor je napravljen za povrsine do 2-3 ha i posto je relativno spor u transportu da su te parcele blizu

Zna li neko koji delovi su potrebni i koliko bi kostalo da se na tv napravi hidraulicni volan?Ima li neko neku slicicu.Ja imam tv732 i mislim da sam negde video da je neko radio takvu prepravku i da je koristio pumpu od mercedesa...

Pa nije tezak ali bi bilo mnogo lakse sa hidraulicnim upravljacem,pogotovo kada se ide cik -cak izmedju vocaka.

Za toliko godina koliko vozim TV,nikad mi na pamet nije palo hidro volan. A najvise radim po vocu,drljanje,podrivanje,oranje,prskanje. Volan mi nikad nije bio tezak.

Pa zavisi koja je povrsina i da li radis 2 sata ili celi dan.Ako se moze olaksati posao ja sam uvek za!Nije isto okretati volan u jugu i nekim drugim kolima sa hid.volanom.

Nekad radim i po ceo dan,sve zavisi deda 20ari vocnjaka na jednom mestu,a drugo mesto 2km dalje ima 40ari. I ne radim samo vocnjak,vec gazim i silazu naravno u vreme siliranja. A to se radi od jutra do kasno popodne.

Dok ne probas hidraulicki volan, ne znas koliko znaci.
Zar on vec nema hidraulicki volan? Nadjoh sliku TV732 u ovoj temi
tomo024.jpg

Hvala druze na slici.Moj tv je proizveden 1983 pa se tada verovatno nije radio sa hidraulicnim volanom.Ovaj na slici mi izgleda malo noviji pa verovatno zato i ima.

Mozda je najbolje kad bi mogo da se nabavi fabricki za njega.Ja sam vozio TV 732 sa fabrickim hidro volanom,ima jedan hidraulicni cilindar.Nije to uopste lose za tomicu,lak je na upravljacu,ali ace mnogo da trza i baca,a to bi hidro volan resio.

Ne znam koliko bi kostao taj fabricki,verovatno nije jeftin,ovo od mercedesa bi bilo jeftinije ali raspitacu se koliko kosta fabricki.

molim vas ko može da mi kaže da li sam napravio dobar ili loš pazar.Danas sam kupio Tomu 418 za 2500 evra.Ima hidraulični volan pali sa anlaserom, 81 godište.Od priključaka ima dve prikolice jednoosovinke(uradjen tehnički na oba)ima frezu,plug dvobrazni,prskalicu,ima parač i pug za zagrtanje,drljaču i onu što vuče posle drljače(ono od karike napravljeno ja ga zovem "borona")pa molim stručnjake da mi kažu kako sam prošo?

molim vas ko može da mi kaže da li sam napravio dobar ili loš pazar.Danas sam kupio Tomu 418 za 2500 evra.Ima hidraulični volan pali sa anlaserom, 81 godište.Od priključaka ima dve prikolice jednoosovinke(uradjen tehnički na oba)ima frezu,plug dvobrazni,prskalicu,ima parač i pug za zagrtanje,drljaču i onu što vuče posle drljače(ono od karike napravljeno ja ga zovem "borona")pa molim stručnjake da mi kažu kako sam prošo?
dobro si pazario,sad malo i to zavisi u kakvom je stanju sve to sto si nabrojao,a moja pitanje je da li je prikolica original ( 1,5 t) i da li traktor ima papire ?

ima papire a prikolice nisu original,po mom mišljenju traktor ne bi trebalo da je "zaklan"pošto ga stariji čovek koristio, e sad videćemo kad ga budem koristio

Prosle nedelje sam kupio motor LDA 100 od 18 ks,pa me zanima gde ima delova za taj motor,i koliko izadje puna generalna,ako neko
zna.hvala

delove imas u Beogradu,preko puta glavne zeleznicke,uzimao sam od njih karike za LDA 820 i cene su ok.Imaju kompletan program Prima (nekad Tomo Vinkovic),telefon imas u ovoj temi samo malo prelistaj stranice unazad

Nazad
Vrh