Tomo Vinkovic

Zna li neko Tihomira, nema ga da odgovori na pp vezano za ovu poteznicu i alanser ? Ako je još uvek aktuelno...

fabrika "tomo vinkovic" iz bjelovara vise ne postoji,sada se zove "prima" i prave slicne zglobne traktore hittner,cena novog (35ks) je oko 12 000,00 e.tj.malo je skupo !

zavisi od tipa i stanja,noseni su oko 200 e,a vuceni preko 300e,ali imam ih veoma malo u oglasima,naravno pricamo o polovnim

---------- Poruka napisana u 15:47 ---------- Prethodna poruka je at 14:28 ----------

oni stariji (bez ventilatora),njima nije bitan smer okretanja kardana,dok kod novijih mora da bude "pravi",dakle ako je stari tip tv,mora inverzija

---------- Poruka napisana 30-06-12 u 13:00 ---------- Prethodna poruka je 29-06-12 at 15:47 ----------

postoje i razne prepravke noseni u vucene,ali o tome smo vec pisali ranije,pa se vrati par stranica unazad

Sredjujem sredinu kod TV 523 pa me interesuje kojom elektrodom da navarim sredisnji deo pa da ga obradim na strugu. Dali mora elektroda sa 55% Nikla kako mi je rekao jedan profi varioc ili moze i sa 98% Ni odnosno gusana el kojih ima u svakoj gvozdjari. Unapred hvala.

Tv 821

Jedno pitanje za poznavaoce TV traktora.
Situacija je sledeca. Posedujem 3 vocnjaka na 3 razlicita pravca u odnosu na kucu stanovanja.
Jedan vocnjak je udaljen 16 km, drugi oko 14km a treci oko 4 km i ukupne povrsine su 7 hektara.
Dobio sam ponudu da uzmem u Sloveniji TV 821 u odlicnom stanju kao nov je u to sam se uverio u avgustu.
Da li bih mogao sa ovim traktorom da po potrebi obilazim sve tri lokacije naravno sa potrebnim prikljuccima?
Koja je njegova brzina i koliko bi mi trebalo vremena da odem do najudaljenijeg vocnjaka?
Koja mu je potrosnja i kom traktoru dajete prednost za voce TV ili fergusonu?
Ako se odlucim za kupovinu TV imacu jos puno pitanja. ...

Zaboravih da li neko zna koliko bi izasle carina i poreza za isti traktor?

Imam TV,nisu bar brzi traktori,a kad se zakaci tezi noseci prikljucak,pri punoj brzini i gasu,ume malo da zanosi prednji deo,mada ja na to ne obracam paznju jer dobro upravljam. 4km ok,al 16km nije bas mala udaljenost. Taj tip traktora ima tri tacke kacenja,sa njim nemam bas iskustva puno,malo sam ga vozio. Potrosnja mu fenomenalna,sa punim rezervoarom dosta mogu da uradim,oranje,prsacenje,prskanje.... Najbolji su takvi vocarski traktori,jer mogu blize prici vocu u zavisnosti od grana,dok ferguson ili mali ursus mogu,al sve zavisi koliko ima udaljenosti medju redovima....

Pa i da moze al kako ce na primer da natovari nesto sto je sire i teze? Na primer freza,podrivac...kosacica...

Pa morala bi prikolica sa dve osovine da ne navaljuje na auto mnogo, a i nisu mnogo široki priključci za tomu tako da neće mnogo da smeta saobraćaju, e sada neznam koji auto ima i u kom selu je voćnjak, ako je mnogo uzbrdo a auto manje kubikaže tu će da postane problem, ali i daleko je da se na traktoru voziš 16 km u jednom pravcu plus povratak, jbg treba ti sat vremena samo u jednom pravcu a da ne računamo da može kiša da te iznenadi u putu.

Slazem se,i za veci traktor opet 16km nije mala udaljenost... Najbolje je nesto slicno slep prikolici,al niskonosecoj.

Hvala na savetima i sugestijama.
Sto se tice auta imam forda monedea ali sa njim ne bih isao po selima ipak je novi auto a imam i punta 1200 benzinac. Da li bi on mogao da vuce prikolicu sa tomom.
Ostaje mi da razmislim. Mozda mi se vise isplati da kupim neki drugi traktor. Toma me u Sloveniji kosta 2000 eura. Prevoz 300eura, carina, poreza i usluge spedicije oko 200, prikolica oko 1000eura. Sve skupa cirka 3500-3700 eura.
Jos da razmislim pa javljam sta sam odlucio.
Pozdrav.

Jedno pitanje za poznavaoce TV traktora.
Situacija je sledeca. Posedujem 3 vocnjaka na 3 razlicita pravca u odnosu na kucu stanovanja.
Jedan vocnjak je udaljen 16 km, drugi oko 14km a treci oko 4 km i ukupne povrsine su 7 hektara.
Dobio sam ponudu da uzmem u Sloveniji TV 821 u odlicnom stanju kao nov je u to sam se uverio u avgustu.
Da li bih mogao sa ovim traktorom da po potrebi obilazim sve tri lokacije naravno sa potrebnim prikljuccima?
Koja je njegova brzina i koliko bi mi trebalo vremena da odem do najudaljenijeg vocnjaka?
Koja mu je potrosnja i kom traktoru dajete prednost za voce TV ili fergusonu?
Ako se odlucim za kupovinu TV imacu jos puno pitanja. ...

Zaboravih da li neko zna koliko bi izasle carina i poreza za isti traktor?
nije TV ni za toliku udaljenost ni za 7ha voca,imao sam ga dosta dugo i prodao,moj savet je ferguson,a sve sto te zanima oko TV-a pitaj slobodno

Nazad
Vrh