Tomo Vinkovic

da bi se izlazno vratilo okretalo,treba da budu uljuceni:
1.reduktor (brza,spora,rikverc)
2.poluga za ukljucivanje kardana (sa leve strane,ispod volana)
3.poluga multiplikatora (sa desne strane ispod sedista,i to ili u brzom ili u sporom hodu,jer ako je u sredini kardan se okrese a vratilo stoji)

Auuuu...pa ja izgleda nemam taj multiplikator!?Ja ispod sedišta imam samo ručicu za podizanje hidraulike.E sad.izvinjavam se ako je to to,a ja ne znam da se tako zove!?!Ako se ne radi o ovoj ručici koju pomenuh,daj mi molim te objasni gde tačno to stoji,jer,možda i imam,a ne znam!?!Pozdrav,i hvala!

Koliko ja znam, ručica izpod sedista ima 5 pozicija.

Pomicanje ručice od ispred prema nazad:
1. pogon,1.vratilo, 2.pogon, 2.vratilo, 3.pogon

Kad trebaš 4x4 odabiraš pozicije za pogon. Kad trebaš vratilo odabiraš pozicije za vratilo. A ne možeš odabrati rad pogona i vratila u jedanput. Koliko je meni poznato, tako radi jer nema dva kardana iz prednjeg menjača, nego samo jedan. Zbog toga su kasnije serije imale poboljsanje- 2 kardana u sredini. Mozda gresim jer nisam imao pe 18,vec tv 522__________________

moze li mi neko reci koja bi bocna kosa odgovarala za tomo vinkovic 818, i kako on odradjuje posao sa njom, kojom moze brzinom da ide, ...

Nabavio sam kilometar sajlu za TV 732 ali sat opet neradi.Nije mi bas najjasniji pinjon koji ulazi u blok jer u njemu ima neka gumica i nevidim nista u njemu pomocu cega se okrece sajla.Mozda je prethodni vlasnik skinuo neki deo koji ulazi u blok motora?

Jeste brate Joekiki i sada vidim da na mom pinjonu hvali onaj jedan izlazni ,,T" zavrsetak.Verovatno ga prethodni vlasnik izgubio a ja sam kupio Tomu bez sajle pa sam mislio da je samo ona u pitanju!

Pozdrav svima!
@pele - kad si spomenuo kilometar sajlu, onda sam sa setio da imam negde u kompu neku sliku (sa slovenskog foruma)...pa sam je potražio, i postavio... reko, možda ti bude od pomoći!:osmeh:
Inače oko tih motora LDA 672...slabo se nešto razumem, i nemogu ti ništa pametno reći, šta i kako dalje...

pozzz joe!

ne odgovara,to je za serije 4xx i 5xx,prvo zbog nacina kacenja,a drugo zbog vratila kardana.Tebi treba kosa koja se kaci u 3 tacke sa klasicnim (traktorskim) kardanom kao na ovoj slici

---------- Poruka napisana u 08:32 ---------- Prethodna poruka je at 08:24 ----------

kosa.jpg

---------- Poruka napisana u 08:36 ---------- Prethodna poruka je at 08:32 ----------

kosa-2.png

Poslednja izmena:
Ja neznam kakvo je kačenje na kardanu kod serije 800, ali ja baš tu koristim za 732. Kardanski priključak na ona 4 brezona a tal lanac što se vidi na slici kačiš na desnu hidraulike osiguraš jačim šarafom ili sl i cepaj braća. Još jednom neznam za seriju 800 al mi se čini da možeš po nekim slikicama što sam video.Ha setio sam se i da imaš i onaj leptir umetak što se stavlja na izlaz kardana iz traktora a takav je i na kardanu kose, i opet cepaj braća

Jos nisam namestio kilometar sajlu zbog onog pinjona na koji se sajla kaci,nesto ne stima pa nemam broj obrtaja motora . Kako da znam koja je to brzina u kojoj se dobija tih maksimalnih 500 obrtaja za agromehanikin atomizer?Doduse poprskao sam bez problema ali ne znam da li opterecujem pumpu!?

na svom TV nisam imao obrtomer,ali sam prskao 2.bzom na trecinu gasa,a kardan (multiplikator) u sporoj,tako da ta kombinacija (reduktor u brzoj / multiplikator u sporoj) na max.gasu je oko 1000 o/min.posto sam isao sa trecinom gasa ,pumpa nije prelazila 300 - 350 o/min. i voce je bilo korektno oprskano

Nazad
Vrh