Teske drljace

Da li se bar zna koji su to klinovi i koliko ih ima(za ovu tupancevu, 6m, 2600e)?

Jedan kod nas kupio tupanjcevu laku sa rotorima,5 krila prezadovljan vuce je sa rusom 820 kaze u retkim slucajevima je nekad malo pritisne,nekaci vise setvospremaca radi rit i polje,tako da ova poluteska sigurno jos bolje radi,po meni za 90 konja 5 meteri, stim sto je rus uvek moze opteretiuti 200kg,uvek treba malo rezerve snage imati,da se ogradim ,,moje misljenje,,.

Ja imam Tupanjcovu laku drljacu od 5m i vucem je sa MTZ 892 ,vuce je lako ali kada svi klinovi dobro zapnu u zemlju bas se oseti,Za ovu polutesku najmanje 100 ks pa da radi kako treba

Drustvo zar nije ipak bolje uzeti manju tesku drljacu pa zavrsiti u jednom prohodu sve (za nuzno zlo moglo bih se sada odmah sejati iza nje - nema krupnije grudve od 4-5cm ) a ne sa tom polu teskom ( inace lakse je oko 65% od teske drljace kako si prodavci rekli ) ici 2x, em nema dasku napred, em ima jedan red rotora A i klinovi su duzi samo 4cm od one lake drljace..? Moze da se uradi dosta to priznajem, ali opet treba 2x ici, a sa 80ks i 3.3m teskom drljacom mozes danas posteno da uradis 30kj, trebali vise?

Laka drljaca 5m sa rotorima kosta 1250e

Poredjenja radi 6m polu teska i 3.3m teska = ista cena 2200e

Imam neke snimke, ali je kamera losija pa je malo mutno, pokusacu sutra da napravim bolje snimke ako bude moglo, da vidite kako izgleda u jednom prohodu teska drljaca.

Sale vidim da ih pravi opciono i sa daskama i bez,i sto kaze Miroslav sve zavisi za sta ti treba,a izgleda da na forumu nemamo ni jednog vlasnika polu teske da cujemo misljenje.

Ja sam do sada sa mojom teskom od 4,5m, pred setvu prolazio samo jedan prohod pa sejanje, bojimse da bi sa dva prohoda zemlja bila bas tvrda, jedino sam za repu, na jedno 15 kj vozio dva puta, ovo su slike od prosle godine
2013-04-14-1.jpg
2013-04-14-5.jpg

@ steva44 Kada ih pravi sa daskama, onda je jos i skuplja minimum za 100e. :osmeh: Prodavac je rekao da su do sada prodali samo par komada tih polu teskih drljaca.

@ DusanA Zasto toliko preklapas kada to uopste nema potrebe toliko, pa to je 1m....?

Na zadnjoj slici se vec desilo krivljenje krila i klina?!
Kao da se iskrivio prvni klin na zadnjoj slici,il me oko vara:sta:
Oci Vas varaju, nisam obratio bas paznju kada sam slikao, trebao sam slikati iz malo nizeg ugla, ili da drljaca nije bila toliko podignuta. Slikacu sutra taj cosak da ne mislite da je traktor od 80ks iskrivio tako nesto. :haha:

Sale što nisi bacio neki flašomer ili cigarometar na zemlju.

Mislis da bi se videlo koliko je sitno uradjeno....? :osmeh: Ako je zbog toga, posle praznika kada krenem ponovo u akciju cu baciti.

@ tamara1611 Ako imate nesto lose ili znate o njima i njihovim proizvodima, recite pa da znamo i mi...? Niko se do sada nije zalio na njih, jedan covek ( bio je malo pod dejstvom ::vino:spavam: je zaboravio da sklopi setvospremac sa MTZ 1221 i prosao izmedju dve topole traktorom a spremac zakacio za topole, on je izleteo kroz soferku i polomio auspuh i tu kada je ustao je ugasio traktor. Zvao ih je i rekao da ga je iskrivio, za sta oni nisu mogli da veruju, taj dan su otisli po spremac i besplatno mu opravili za 5 dana malo li je...?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh