Teske drljace

Uuuffffffff ala ste mu nafalili drljaču, neće čovek više hteti da postavlja slike!

Sale, nova mašina i odma si je vezao uzicom!!!! Na prvoj slici :sta:
Lepo radi ali je lepo i oranje, treba da probaš u nekom "smrt" oranju (kako bi ti rekao).

Sale lepo radi ,neg napisi nam kako se traktor ponasa i kojom brzinom si je vuko, da uporedim sta bi meni za 952 odgovaralo ,a sto kazes da je nesto iskrivljeno dono bi Brane drugu on je takav.

@ KAMENI Neka prica ko sta hoce, nema tu ljutnje nikakve, ja sam sa drljacom Prezadovoljan i imam samo reci Hvale svakom bih je preporucio da je uzme i nece se pokajati. Sto se tice "smrt" oranja radio sam nesto malo kod komsije slatine cisto da probam da vidim kako ce izgledati i to je usitnilo ekstra zaboravio da slikam, inace se trudimo da oranje bude dobro, pa da se ne mucimo previse sa "ravnanjem". Mada kada budem naisao na neku "tudju njivu" upascu u takvo oranje da probam i slikati da se vidi. Nema tu sta da se krije. Ovu drljacu da vuce traktor od jedno 110ks bilo bi uradjeno kao staklo.
Hahahhaah :haha: Samo sam cekao da neko napise to za kanap. Nisam to vezao ja nego komsija cim je bila nova dosao da vidi i to vezao, kaze neka se to nadje "za nedaj boze" a to tu je toliko jako naspanovano da treba momacki da bih okrenuo rukama i nema te sile da bih moglo da se okrece od struckanja i rada, ali kako ja sada da dokazem coveku od 65g+ koji dolazi svakodnevno kod nas da to tu ne treba, i zato taj kanap tu i dalje stoji da mi ne prigovara komsa da sam skinuo - a i dekica ima dobru unuku (drugaricu sa povlasticama). :osmeh:

- - - - - - - - - -

Sale lepo radi ,neg napisi nam kako se traktor ponasa i kojom brzinom si je vuko, da uporedim sta bi meni za 952 odgovaralo ,a sto kazes da je nesto iskrivljeno dono bi Brane drugu on je takav.

Traktor se ponasa kako mora. :osmeh: Uglavnom je sve dobro uzorano i nije neravno tako da ide dobro, mislim nema sada da ispred daske vuce pola kubika zemlje kao sto neki rade ( daska gura zemlje ali naravno manje ), posto je skoro vec ravno, ovo sada idem da razbije te malo vece grudvice od oranja i da pozatrpavam razore koliko moze da bih sa spremacom zavrsio sve u jednom prohodu ( mada za nuzno zlo se moze sejati ovde direktno iz drljace ). Vucem je izmedju 9-10km/h zavisi od tipa zemlje ali uglavnom nije mu tesko tako. Posle prazika idem u rit "pesak" vidicemo kako ce se tamo ponasati. Bice slika ako mi ne zabrane da ih postavljam. :bravo:

Po meni uzmi za 952 istu takvu od 3.3m i neces se pokajati icices verovatno malo brze i bice posao jos bolji. Bolje malo uze pa brze nego sire, pa da se vuce po njivi moje misljenje.

Sale,jel ti se oslanja ram na krila ili ona samo svojom težinom rade

Komplet ram se celom svojom tezinom oslanja na krila. Da se ne oslanja, verovatno bih ostajali tragovi, jer ipak nije MTZ bas lak traktor da bih mogao u potpunosti samo krila da sakriju trag, ili se mozda varam....? Probacu pa cu slikati, nije ni to problem. :osmeh:

@tamara1611, Da li si dobio neka upustva oko pustanja u rad??? Da li je proizvodjac preporucio neki termin za razradjivanje ili moze odmah u eksploataciju???

Pre neki dan slikao posao T.D. da je april mesec to bi jos bolje izgledalo, baci na ovo v.djubrivo i jos jedan prohod kod nas obavezno rade, i kad padne pljusak mogu avijoni sletati!
attachment.php

- - - - - - - - - -

Za nase zemljiste sto kaze i metla odradi posao, a ne teska drljaca!
skroz ekonomski neopravdano, na ovoj slici je kombinacija MF 230ks i tupanjac 7m.

Nazad
Vrh