Teske drljace

Danas bio u Ceneju da porucim drljacu i video jednu gotovu od clana SaleCar.Evo par slika....
8f1c927047a6a7c0db7a231e.jpg
136b5338a432f206421f2cb7.jpg
507dcba91f0d805412e25937.jpg
c6e254c42a044085588c0fae.jpg
f23b1e59ebaa87c3823dfedd.jpg

Nekadašnja švapska drljača je bila isto od flahova koji su bili savijeni kao polumesec od zuba do zuba da se ne bi gušula t.j da flah negura zemlju ispred sebe. E to je bila prava drljača, teško za napraviti ali vrlo korisna, mislim da možete zamisliti kako to izgleda jer sliku ne znam gde da potražim ali negde je imam.

Deda Mraz je stigao bio malo ranije, ali dobro ne ljutimo se, evo slika od drljace sto je stigla sinoc.

@ Gruja Renault Ta polja tj.krila jesu 20mm debela ali nisu nigde varena, tj.sve je isecano iz komada od brodskog lima, evo slika mozda nisu bas najboljeg kvaliteta ali nadam se da se moze videti to na cega si ti mislio. Zahvat je 3.3m tezina 1100kg kazu da ispod 80ks ne treba ni pokusavati da je vuce, kod mene ce je za pocetak vuci MTZ 920 ali kazu da ce mu to biti puna kapa, videcemo posto je zemlja laka za obradu, a mozda mu stavim i duple tockove (posto su kod mene gume 16.9 R38 ) a kasnije ce verovatno dobiti neko pojacanje, pa ce drljaca dobiti i krila da moze da leti. :osmeh:

Inace mi smo bili 30-tog oko 13h na Ceneju i drljaca je tek bila nesto malo napravljena, da bih 31-og oko 20h vec bila u dvoristu. Svaka Cast na brzini i tacnosti.
dsc03994.jpg

dsc03995.jpg

dsc03996.jpg

dsc03997.jpg

dsc03998.jpg

sale koliko je bila para i koja je sledeca sirina koju prozvode jer imam mtz 1025 ili 105 ks

Pa ja mislim da oni mogu da ti naprave sirinu koju ti hoces e sada veca sirina odmah ide dosta skuplje, jer mora da se pravi na sklapanje ( novi klipovi kosaju dosta, pa tu onda ide jos pojacani ram ), kazu da bih idealno radila potrebna joj je brzina oko 11-12km/h ja cu verovatno ici sporije oko 9-10km/h videcu kada je zakacim i probam, pokusacu i snimak da ubacim, ako budem uspeo. :osmeh: Mislim da bih za 105ks ova bila idealna od 3.3m i da bih radila ekstra posao. Mada ti mozes uzeti i vecu ako mislis da moze da vuce.
Hteo sam danas da idem da je probam, ali ne daju mi moji, kazu "Sacekaj da se farba dobro osusi :haha:"

Cena te drljace je 2200 eura.Moja ce biti ista takva samo krila malo uza,tj zahvat ce biti 3 metra.

Uzeo sam noviji tip krila,malo su uzi,ali je ram isti,kao i rotori.Ipak malo ce lakse da vuce.
@ Srdjan7 Nije uracunat PDV u cenu.

Žarkovmali koliko te koštalo to zadovoljstvo.Ako se dobro sećam kada sam pitau u Debeljači na vašaru reče mi prodavac 10 eura komad.

Meni klin 30x30x300,sa svom obradom (kovanjem,striganjem),izadje tacno 3.7e po kom.Za jos jeftiniju varijantu nisam cuo.cuo sm da traze i od 8-12e::novac::trgovci:bravo:

Nazad
Vrh