Teske drljace

A kolika je dubina rada tih teških drljača?

Pitam zbog onog da zemljište treba pripremati na setvenu dubinu, a ovde su klinovi 30 cm. Da li je držite na hidrauliku i tako ograničite dubinu, ili je jednostavno pustite da se svom svojom težinom osloni na zemljište?
koriste se rotori za ogranicavanje dubine, pogotovo na traktorima s istoka koji nemaju precizan hidraulik. A dubina moze da ide i do 15 cm, nema smisla gurati kubik zemlje ispred drljace, jer je ona nizeg klirensa i manje propusne moci, biljni ostaci umeju da ju zaguse.

Po meni je bolja teska drljaca,jer nevadi vlagu,a klinovi su veci jer sta bih bilo da je naprimer lose uzorano kukuruziste,pa to ne da bih gusilo nego bilo havarija,zdruge strane spremac negusi tako jer su mu radni organi (S-opruge)razmahnutije od klinova na drljaci.

Setvospremac izbacuje vlagu iz zemljista,germinator je u stvari drljaca sa mekim klinovima drljaca je drljaca.Moje je misljenje da setveni sloj ne zavisi toliko od navedenih masine vec od rotora..Jer bas sam uporedjivao kako je kod mene uradjeno sa setvospremacem i jednim redom rotora kod komsije sa dva reda i kod komsije koji je skinuo rotor.**greška i glava.Najbolji sloj napravi ovaj sa duplim redovima rotora.

Setvospremac izbacuje vlagu iz zemljista,germinator je u stvari drljaca sa mekim klinovima drljaca je drljaca.Moje je misljenje da setveni sloj ne zavisi toliko od navedenih masine vec od rotora..Jer bas sam uporedjivao kako je kod mene uradjeno sa setvospremacem i jednim redom rotora kod komsije sa dva reda i kod komsije koji je skinuo rotor.**greška i glava.Najbolji sloj napravi ovaj sa duplim redovima rotora.

A kako objasnjavate onda razliku u radu setvospremaca sa dva reda rotora i drljace sa klinovima 20x20x200 i dva reda rotora?

A kako objasnjavate onda razliku u radu setvospremaca sa dva reda rotora i drljace sa klinovima 20x20x200 i dva reda rotora?
Nisam imao priliku videti u radu veliku drljacu sa rotorima.Jer kod nas u selu ko ima parcelu od 1h on ima blok.Tako da kod nas nema potrebe za tako velikim drljacama ali.bih voleo da vidim u radu i uporedim sa setvosremacem.

Ja imam ovu i sa njom radim teza zemljista, a setvospremac koristim za laksa, samo sto moj spremac ima ravne S-opruge.
fotografija0550.jpg

PS. malo se losije vidi jer je slikano iz pokreta.

Danas probali ovu drljacu...Radni zahvat joj je 4,1 m a vi presudite kako je Rus vuce,voleo bih da cujem vase komentare posto mozda padne trgovina jer je na prodaju...ja sam zadovoljam,traktoru nije tesko,isao sam 10,6 km/h,najbrze 11,5 sam probao.Samo je problem okretanje i manevrisanje,posto clovi prednji kraj
2013-06-06-0477.jpg

2013-06-06-0478.jpg

2013-06-06-0482.jpg

Poslednja izmena:
Zafalilo mu je snage posto je nagurao kubik zemlje ispred drljace,vidi se i to da sam podigao...A krompir je ostao netaknut:osmeh:

Danas probali ovu drljacu...Radni zahvat joj je 4,1 m a vi presudite kako je Rus vuce,voleo bih da cujem vase komentare posto mozda padne trgovina jer je na prodaju...ja sam zadovoljam,traktoru nije tesko,isao sam 10,6 km/h,najbrze 11,5 sam probao.Samo je problem okretanje i manevrisanje,posto clovi prednji kraj
2013-06-06-0477.jpg

2013-06-06-0478.jpg

2013-06-06-0482.jpg

Pa mora da radi lepo kad je to inzinjer pravio crtez. lepo je vuce ruja,ali bi tu realno trebalo 100ks.Ta drljaca je kopirana moja.ja sam dao kolegi crtez pa je i on pravio.

Vredi svaku paru

Poslednja izmena:
Meni se svidja kako je odradjena,mozda se dogovorimo za 3,6... I ti si u igri pa ko da bolju ponudu :osmeh:

Pa ja sam konstruktor ove masine.vazi svaki dogovor.ja vec imam jednu od 6 i jednu od 4 narucenu za dogodine,samo prvo kembridz da zavrsim:osmeh:

Nazad
Vrh