Teske drljace

оћу ја џабе турпију .. 2ку имам може тројка равна :sta:

оћу ја џабе турпију .. 2ку имам може тројка равна :sta:
Da li se ta drljaca u radu skroz pusti dole da svojom tezinom pritiska krila da udju u zemlju ili se ipak mora drzati na hidrauliku?Mozda ta rama ipak ne mora biti predimenzionisana ako joj nije potrebna tezina da udje toliko u zemlju?Kolika bi trebala da je njena radna dubina?Ja imam obicnu drljacu pa pitam zbog poredjenja.

Kad je najbolje vreme za zatvaranje brazde?
Kad najranije a kad najkasnije?
Dali je bolje odma sa i bez rotora pa onda u spremanju sa rotorima?
poz
hvala na iskustvu

Tupanjac 4.40 m
2mo12ed.jpg

333e5fk.jpg

blizu je Zrenjanin, dolazi, kaci i probaj :osmeh: ... ja sam gledao Tupanjcevu 5.5 m za veceg NH ali mi je jako siroka u transportu 3.8 m, 3 krila dole + 2 sa strane

@uNIVERSAL774
Zaboravi tu kombinaciju, za taj traktor 3,3 metarska varijanta. Mi imamo 4,5 metarsku sa 90 klinova, bogami 1221 ima šta da tegli.

Ima da bljuje vatru.....treba to vuci a i transportovati...

Moj drug u Aradcu ju je vuko po zemlji ko od šale ali do njive mu nije trebo volan nego samo kočnice + belorus od 136 ks sa duplim točkovima vuče onu od 6,6 bez ikakve muke brzina im je oko 17 km/h što po meni ekstra iako od tupanjca kažu da minimum treba bar 140 ks

- - - - - - - - - -

@uNIVERSAL774
Zaboravi tu kombinaciju, za taj traktor 3,3 metarska varijanta. Mi imamo 4,5 metarsku sa 90 klinova, bogami 1221 ima šta da tegli.

E sad ne znam tačno dal kod tebe kod 1221 imaš zadnje tegove ja kod mog 892 nemam kad ga kupio to nisam primetio jer sam dao mom kolegi kembridž valjak od 3m težak 1100 kg ja s njim vozim po putu bez ljuljanja 42 km/h dok moj kolega sa njegovim koji ima zadnje tegove i kojem sam mu pozajmio moj kembridž valjak on je 2 puta do njive vozeći se jedno 20 km/h sleteo s puta kad me zvao mobilnim psovao me preko telefona kaže mi da sam lud čovek čim to kačim za traktor objasnio mi je šta se desilo on kembridžirao svoju njivu i otkačio kembridž pa sam došo do njegove njive da mu pokažem da sam u pravu da se ne ljuljam do moje kuće on vozi prazan a ja sa kembridžom kačenim za njega.On me gledao svo vreme kako se ja ne ljuljam uopšte kad smo stigli kod mene kući on gleda svoj 892 i moj i onda je primetio u čemu je razlika znam da zvuči jako smešno šta rade 80 kg tegova al tako je bilo da se ljudi čude što moj 892 ide malo drugačije od ostalih :osmeh:

Mi smo napravili tesku drljacu kao tupanjcevu, vukli smo je sa rusom 82.1. Mogao je da je vuce, samo je imao problema u transportu, pucale su poluge. Spremio je preko sto jutara proletos. Jesenas smo kupili yto 1204 on je ne oseca. Po mom misljenju mogla je biti laganija, jer kad je pustis svom tezinom potone i pocne gurati zemlju, a sa druge strane je dobro jer tu tezinu prebacim na rotore, pa oni bolje rade.

Kako se pokazale ove teske drljace,konkretnije Tupanjcove hteo bi da uzmem jednu da zameni setviranje kao prvi i drugi prolaz pa setva. Unapred hvala na savetima

Ja sam kupio prosle godine 6,6m tupanjcevu imas i snimak na yuotube ukucaj mtz1221 i drljaca 6,6m...,inace ja sam prezadovoljan kako uradi,bude isto kao spremacem lepo uradjeno,ali ne vadi vlagu i mozes da radis vlazniju zemlju.Po meni kupvina teske drljace je pun pogodak.Opravdava svaki evro koji sam dao za nju!

[video=youtube_share;1PQZQctIiyE]http://youtu.be/1PQZQctIiyE[/video]
A da nije malo puno za 1221? Jer lala kaže da i sa 4.5 ima šta da radi,
Reci mi jer nije problem za nošenje? Jer koliko imam informaciju za 6.6m da je teška blizu 2 tone

Nazad
Vrh