Teske drljace

Mi cemo sejati tek posle 15. 04., sto bi bilo kasno. Urea, jedan prohod, gotov posao za dva-tri dana dana.

Evo danas sam sliko na brzinu Dubicine nove-stare drljače:

DSC02748.jpg
DSC02747.jpg
DSC02746.jpg

imam dve dubicine mašine i radim snjima dugo i nemogu im ništa tako da imam samo reči hvale za njih

dvorište je komšijino jer kod mene nema mesta

vy6z9k.jpg

bjhlwi.jpg

287ayc.jpg

Evo i jucerasnje probe teske drljace sto sam ja pravi,i imam i neke preporuke.Radni zahvat 5m,a u tranport 2.3m
-jako je dobra kada se ide na zimsko oranje
-iskljucivo treba joko cista njiva ka se radi spremanje za setvu,vidi se na slikama kada ima ostataka od tulaja da mnogo nakupi i odmah je odize i nije to to
-u sustini rotori nema potrebe da su napeti,tj da jako pritiskaju,nego da samom snojom tezinom padaju
-i jedna velika stvar na drljacu netreba daska,kada bih imao dasku gurao bih 2 kubika zemlje a to bi i otezavalo rad traktora,Tako ako mi neko kaze da za drljacu treba daska necu mu verovati.Neka uzme pa neka proba.
-Po meni mi bih trebao traktor od90-120ks da je vuce,jer moj je 90ks i prilicno je osetu u radu.U jednom momentu je naterao temperaturu 90 stepeni
-Teska je oko 1300kg i u transportu oce malo da gega kada ima neravnina na putu.
Treba jos neke stvari da dodam,ojacanja na drzacu rotora,i kod nosaca spingli da stavim kolena sa strane,i jedna lepa farba
I na kraju ce da dobije metlu.
Cena ce joj biti 2800e.
Ako neko nije jos spremio svoje njive za setvu.a zainteresocvan je za kupovinu teske drljace neka slobodno dodje i neka proba

APy3m.jpg

KgZk1.jpg

JQyN.jpg

A2nDK.jpg

MxZPa.jpg

KYqf5.jpg

4wzvV.jpg

NfS7F.jpg

v0b4V.jpg

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

[video=youtube_share;WXtwg2n6Wk0]http://youtu.be/WXtwg2n6Wk0[/video]

Grujane ko ti je rezao krugove na rotorima.Lepo odrađeno.
Mogli su rotori biti dvoredni bila bi još bolja.
Mislim da ili su ti lanci kratki ili ti je loše topling naštelovan kad vučeš toliko zemlje.

Da na plazmi,nema potrebe dupli rotori,A vuce toliko zemnje jer je prvo spremac isao pa je poceo tulaj da vadi,a drlaca to oma oseti i kupi sav krtog
Sutra trba da idem na jednu njivu koja je jako cista,pa cu vam javiti kako je bilo.mada tamo nece biti nikakvog problema

Drugari zanima me nesto...
Posto vec imam drljacu od 4 m (nije bas laka) mislio sam da stavim vece kline na nju i da kupim nazad valjke.
Da li bi je mogao vuci sa 95 ks?
Zemlja je laka, ali ima brda.
Evo i slike

I tako mislio sam zamijeniti kline, stavit valjke i napuniti ram necim da bih dobio polu tesku drljacu.

Grujo sve pohvale za drljacu.Vidi se da je lepo,precizno i kvalitetno odradjena.Da imam veci traktor mozda bi i bila neka trgovina :ppozdrav:.Mada slazem se sa kolegom talianu trebalo bi dupli rotori.Sve zavisi gde ce otici tj u kom ce tipu zemljista raditi.a,kod nas je potrebno dva.Sve pohvale sa moje strane :ppozdrav:

Ne znam da li cu prodavati jer su bas dobre. Ako budem prodavao javicu ti.
Za kline cu vidit kupicu nekoliko komada pa probati ih namontirati i ako bude se moglo upasovat onda kupit sve.

Nazad
Vrh