Teske drljace

Ne kajem se, malko sam se zeznuo kad sam to izjavio. Ali 5 metara bi mu bilo na granici i to nije pos'o. Miroslave, nije isto vuci 47 radnih organa i 90, spremač sa ovakvim drljačama ne može da se poredi. Mi imamo 50 % ritske zemlje, tu je drljaca mama, idealna priprema u samo jednom prohodu, dok spremac ma koliko prohoda radio, sve više usere stvar.

Uovom trenutku možemo porediti ova dva uredjaja jer su uslovi idealni.Da se radi recimo o žilavoj brazdi kao što bude u jesen kad se seje pšenica pa se tanjura jednom i sad trebaš spremati .Ostale su grude i tu kod ove drljače dubičke koju ja koristim gruda NEMA ŠANSE DA IZADJE gore jer su nosači klinova od pločevine 20x75mm.i tu što god udje kao da je ušlo u mlin.Aspremač je visok i tu sve prolazi bez otpora i zato je on lakši i vući.

Kisica hteo si reci,salim se ne znam ja gledam da sacuvam vlage koliko je moguce.Veruj mi poceo sam da drljam obisao jednom i odustao previse vlage sam otvorio_Odlucio sam se za spremac i sejanje(sve zavisi od god do god)ali za tvoj rad:bravo:

lalo nemoze se porediti jedan klin T.drljace i jedna opruga spremaca, ni u ludilu...
u jesen na svezem oranju sa T.drljacom ostaju tragovi u jednom prohodu...100%

aj skromno tvoje misljenje, dal se lakse vuce 50 klinova drljace ili 50 ravnih opruga spremaca, na istoj dubini?
ne zbog mene, ja znam, nego zbog ljudi koji su u nedoumici...

aj skromno tvoje misljenje, dal se lakse vuce 50 klinova drljace ili 50 ravnih opruga spremaca, na istoj dubini?
ne zbog mene, ja znam, nego zbog ljudi koji su u nedoumici...
Po ovom pitanju ja bih bio u trilemi.Kod drljače so klinovi u čvrstoj vezi i kad naidju na tvrdju prepreku oni moraju kroz nju jer nemaju kud . Oni opet prodiru napred sa svojom naj užom stranom tj oštricom. Opruga opet ima šire radno telo i prodire celom širinom ali opet ima mogućnos bežanja u bilo kom pravcu ako naidje na veći otpor .Tako da se nemogu odlučiti.

Poenta je sto su ove drljace mnogo teze od setvospremaca domacih proizvodjaca istog radnog zahvata. Kad setvospremac ima 3 rotora i duple opruge onda se ne stidi tih teskih drljaca.

Mislim da bi ipak trebalo ako nista onda prepraviti sistem vesanja rotora da mogu da se nasteluju da se sasija oslanja na rotore a dubinu ograniciti na lancima iz oristig razloga sto se tezina drljace preko poluga prenosi na zadnji most traktora i dolazi do nesto veceg propadanja tj. nesto dubljih tragova.

Je l' može neko da pojasni u čemu je poenta ovog teški setvospremač, teška drljača za izmrzlo zimsko oranje. Zašto mora da je teško?

Klinovi drljace su u cvrstoj vezi sa krilom drljace koje povezano lancima za ram drljace.Tako da kad ne spustite ram do kraja tezina rama nema nikakvog
znacaja.Da li pustite ram do kraja kad ima malo vise kukuruzovine kad spremate za psenicu?
@Bubu
Tvoja kombinacija je puno puno bolja od ovih drljaca!

Nazad
Vrh