Teske drljace

koja je sirina ove teske drljace? i znas li mozda otprilike tezinu njenu?
imam 3080 i raspitivao sam se za tesku drljacu ali kazu da je za 100ks maksimalno 3.60m. za 4m bi bilo potrebno od 120 pa na vise..
koliko brzo si s njom radio? u kojoj brzini?

Poslednja izmena od urednika:
Nisam .Imaš slike u MF temi.Drljača dubica 6m .skinuo valjke jer nemogu nositi.Prvobitna zamisao je bila da skinem krajnja krila ivaljke i dobijem 4m. Pošto je to bil neizvodljivo skinuo sam sve valjke i radio sa 6m . Ovaj komšija ima velike traktore. Ja sam se borio pazio na ovratinama ,držao ih da malo dodiruju tlo klinovi pa kad upadne u jarak na ovratinama da nešto ne cikne. Svane mi kad ih spustim i krenem po njivi.Brzina od 5 do 12 km. h. zavisi od prohoda i dola ,brdo dolina koliko skidaju daskeitd.Nebih ovo nikome preporučio. Spremio 150 duluma od 11 do 5h. u 6 njiva .Naj veća 5 ha.Večeras je vratio komšiji.,pa ću videti čim ću dalje verovatno zetor i RD.2.5m. ko i do sad.
o37dx.jpg

Imaju oni podiznu moć ali se malo dižu prednji .Npr kad krećeš a zadnji ostao u jarku on se propne. Ija sam se dvoumio dali još ići ali kad sam video da kazaljka od goriva nije puno opala odlučio sam ići još jednom malo pliće a dosta brže. Nisam slikao ali to nenormalno dobro izgleda. Kad ideš brže kanalići ostaju puno manji neznam zašto valda ona zemlja leti pa zatrpava.Šta reći takva godina. Mene zezaju ove dole morao sam ići po njima i 4 puta da ih zatrpam .Trebao sam poraniti sa malom tanjiračom i traktorom pa ukositi zadnje i zatrpati dole onda bi bilo lakše sa ovim.Inače ovde je bila soja ali na klasuri je bilo problema oko kupljenja i nije se baš ovako napravilo ,valjalo bi da su duži klinovi već sam napisao.

Zato služe tegovi , meni se omaklo i ove godine da nabacim tegove al sam ponovo napunio pr gume vodom , ako sam dobro pratio više od 500l vode , druga priča.

mislis li da bi sa 4m i rotorima mogao normalno raditi? dovoljno brzo a da se traktor ne muci..?

spasoje pravi poso si napravio roto drljacom nebi bilo razlike a potrosio bi mnogo vise goriva a iza možeš da ravnjas šinom od voza

Čujem da je Dubica stavila ključ u bravu i nema više drljača ni plugova itd...:spavam:

Sutra idemo da probamo drljacu,gotovaje,ali nije ofarbana izgleda masivno,i nadamo se da ce sluziti svojoj svrsi.
Bice slika naravno,a mozda i klip koji
:osmeh:

Čujem da je Dubica stavila ključ u bravu i nema više drljača ni plugova itd...:spavam:
Dubica radi, ne bas punim kapacitetom ali radi, prije neki dan sam gledao ovakve teske drljace, pripremaju ih za Novosadski sajam kao i sav asortiman proizvoda. A meni radili nosac za pufer na Fotonu, i napravili super za pristojnu cijenu. A pored proizvoda za koje znamo rade i nove stvari (prskalice, italijanska licenca kultivatora, valjak...).

Danas smo napokon nastelovali drljacu, evo par slika, svaki sraf smo proverili, postavili spojnice na hidraulici i radi. Cekam lepo vreme da je probam.
img2452.jpg

img2446.jpg

Nazad
Vrh