Terminska prodaja ratarskih useva

Ahahaha,koja država?Pa to je sve Slobin kadar.Imam dovoljno godina i vrlo dobro pamtim da ovaj naš predsednik je bio tada u vladi.Jel treba još da se sećam,mislim da je bio ministar informisanja.Ajde da se raspričao da li je igde radio i ima li dana radnog staža?Da pitam konkretno koje su njegove kvalifikacije da je toliko stručan?

Jel ima sta za psenicu, jecam??
Danas cuo neku informaciju rekla/kazala da za jecam nude 15din, kao nije im potreban. :mad:

Tako su i prošle g za pivarac nudili u setvi 19-21 a kad je bila isporuka 14,5 .Posle ga jedva uvalili za 16,5. Navodno rodilo u Ukrajini bla bla bla.
Samo zbog kovida je moguče da se smanjila potrošnja piva a sa tim i potražnja za sladom.Tako da sve je moguće.

Konkretno sam pisao za pivarac. Može delom ali ne potpuno recimo ječam sa 12 % ili sačma sa 48 % ne znam da li je rentabilnije uzmi u obzir širi sliku oko posla za robiu velučine rada 1 šleper i 4 šlepera za isto proteina. Druga stvar ako npr svinja može pojesti 5 kg neke hrane i sa njom uneti lupam 1 kg proteiina, ona za isto kg proteina drugom hranom mora uneti 20 kg a to fizički ne može.

I ona je 12,13, 14%proteina ali nije pogodna za stočnu ishranu zbog glutena. Narodski rečeno lepak. U principu balans je najbitniji kao i kod čoveka. Džabe ti popiješ 5 l mleka dnevno kad si uneo C Vitamina ko da si zagrizao papriku jednom nedeljno. Balans je bitan.

Nazad
Vrh