Terminska prodaja ratarskih useva

Ne ide pivo, zatvorili ugostiteljske objekte. Slad kad se napravi može 3-4 g stajati. Imaćw zalihe ohohoo. Treba ga izbegavati par g. Ja sam samo za sebe posejao prolećni 0,7 ha. Oni imaju manje proteeina i bude slad i pivo kvalitetnije.

Konkretno sam pisao za pivarac. Može delom ali ne potpuno recimo ječam sa 12 % ili sačma sa 48 % ne znam da li je rentabilnije uzmi u obzir širi sliku oko posla za robiu velučine rada 1 šleper i 4 šlepera za isto proteina. Druga stvar ako npr svinja može pojesti 5 kg neke hrane i sa njom uneti lupam 1 kg proteiina, ona za isto kg proteina drugom hranom mora uneti 20 kg a to fizički ne može.
Ma na pivarcu standardno najviše ukradu,lopov do lopova.

To je jeDino u Srbiji što ima apsolutni monopol. Niko nije baš sam ni sojari ni uljari ni đubrari ni mlinari samo SLADAR je sam.

Terminska ponuda za kukuruz danas 24 dinara, od nedelje verovatno ide jos malo gore.

100% aco! Treba sacekati do zetve psenice da skoci jos malo. Jedino nas karose sto ne znamo dal ce mo vrsiti 150kg -4000kg ili 7000kg/kj. Pa koliko prodati od ove cifre 😂

Sve je to kocka. Ne volim kocku pa Cu najvjerovatnije dogovoriti sa otkupnim mjestom i silosom tamo gdje vozim da podijelim količinu koliko čega bude na 10 i puštam svaki mjesec po desetinu po cijeni koja bude tad.

100% aco! Treba sacekati do zetve psenice da skoci jos malo. Jedino nas karose sto ne znamo dal ce mo vrsiti 150kg -4000kg ili 7000kg/kj. Pa koliko prodati od ove cifre 😂
Zbog toga se i ne bavim terminskom prodajom. Sitna proizvodnja, pa ako bude loše, ne znam jel sakupim 20 tona, a toliko bi mozda prijavio. Nista čekamo i dalje , možda i prerešim nešto terminski.

Terminska cena od 24 dinara mi deluje nestvarno. Prosle nedelje smo sravnili lager na 23, tako da ne znam sta reci.

Da li je neko čuo neku promenu u vezi terminske cene za suncokret? Za repicu imam ponudu 62 dinara.

Nazad
Vrh