Terminska prodaja ratarskih useva

Ovdje su penali od 20 posto ako ne ispostujete kolicinu sto je strasno puno. Ajd da je 10 ok. Tako da sam ja ugovorio samo 25posto od ocekivanog prinosa suncokreta valjda cu imati toliko. Da su penali 10 posto onda bi ugovorio 60 posto

Terminski suncokret rod 2021, moze da dogura cak do 52 din/kg, a proslo godisnji nije ni stigao do 40 din/kg???

Samo da ne bude macku o rep na jesen sa ovim cenama koje se spominju,u jednom trenutku ce se oni koji gomilaju zalihe ,zasititi,i cene ce na dno,dal na jesen,ili sledece prolece

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Mislim da će do jesenje žetve suncokreta i soje, magacini biti pretežno prazni. Otišlo je već dosta u izvoz, kao i kukuruza. Silne barže u poslednjih par meseci je punjeno.

To je opšti haos. Niko neće, ne sme ili ne zna da kaže stvarno stanje zaliha zrnaste robe kod nas. Lično mislim da je i nema baš puno. Zato je cena, recimo soje, prešišala onu cenu iz sušne godine i grabi polako ka 80. Čujem da polako postaju veliki igrači i izvoznici nervozni. Može se desiti da uskoro krenu po selima sa amperima i korpama i onim razlasom kao naši sekundarci. :) Sve je moguće i verovatno a žetva ni na vidiku, nismo još ni posejali. Ulje u prodavnicama ide ka 200, ne može ni sucokret da bude jeftin.

Cena kukuruza i soje rastu svaki dan. Trebalo bi da se odrazi i na cene kod nas , i terminski. Trenutno kukuruz 20 din a soja 56 din s 8% pdv.

Nazad
Vrh