Jel to cena plus pdv?Kolega koja si firma? 200e danas nije moglo ni u ludilu. To je proslo jedna na 199cpt pre koji dan i to je maksimalna realizacija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel to cena plus pdv?Kolega koja si firma? 200e danas nije moglo ni u ludilu. To je proslo jedna na 199cpt pre koji dan i to je maksimalna realizacija.
U kojoj firmi radisKolega koja si firma? 200e danas nije moglo ni u ludilu. To je proslo jedna na 199cpt pre koji dan i to je maksimalna realizacija.
Nije mi sad jasno da li me ti i Moma zezate ili ste nešto usporeni? Ostalih 80 % ću prodati kome hoću ako ovi odustanu...A šta ćemo sa ostalih 80% ako firma "slučajno" vrisne u stečaj?
Takve stvari treba raditi sa velikim igračima i samo se nadati da te neći navući. Znamo svi da je svačega bilo
Kod nekih dobijes.Kod terminske prodaje ne dobijes nista unapred.
Nidel Agrar SomborU kojoj firmi radis
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Odgovor i reakcija se Momo uvek prilagođava sagovorniku. Ako se 10 puta piše jedno te isto kake se trguje i neko 10 puta piše neke bez veze pretpostavke a dedukcija mu slabija strana onda se mora tako...Prvo nisam znao da daju 20% unaprijed , negdje ne daju nista nego samo ugovor . Drugo i ako daju 20% i sklopis ugovor na 25din a cijena bude npr 15din i oni iz nekog razloga odustanu ,ili propadnu sto kaze kolega a nebi bilo cudno u takvoj situaciji ti si u minusu , cisto kao primjer na to sam mislio , nemoze se reci da te nemogu izraditi , kao i ti njih .
Trece sto takva krkanska reakcija
Zvali su me iz 10 firmi što za suncokret što za kukuruz što za soju i svi nude unapred od 10-30 %. Jedni mi nude 100% novca unapred. Sad ako može opet neko da se javi posle ovoga i da pita da li može da dobije 10 % unapred i slična pitanja...Kod terminske prodaje ne dobijes nista unapred.
Hahaha, jaka medijska ličnost...Jesenas sam imao situaciju kao sad na forumu ali uživo. Objašnjavam čoveku da ću prodati kukuruz firmi koja mi plaća 2 din/kg više nego što je cena kod nas, on samo kako je to prevara, kako je to nemoguće...Dovedem ga na silos da vidi kako to funkcioniše. Natovarimo kamion, izmerimo, nazovem komercijalistu, on mi pusti novac i uplatnicu na viber, ja pustim kamion. Kaže ovaj: Možda je falš uplatnica ili fotomontaža???? Posle pola sata legnu pare, ja mu pokazujem u kafani, kaže on opet: Pazi, možda su u dogovoru sa bankom, nemaju para na računu a ovi puštaju uplatnice...Tek onda shvatim da nije on budala...Radoslave ti si medijska ličnost. Tebe ko zajebe završio je sa poslovanjem jer će to daleeeko da se čuje. Zato ti i nude pare unapred samo da bi na jesen kod njih predao robu i snimio klip na njihovom otkupnom mestu.
To je onda terminska sa delom avansnog placanja. Ne sumnjam da ima i sa uslovima kao sto si naveo. Sve to pokazije da se sve ratarske kulture traze.Zvali su me iz 10 firmi što za suncokret što za kukuruz što za soju i svi nude unapred od 10-30 %. Jedni mi nude 100% novca unapred. Sad ako može opet neko da se javi posle ovoga i da pita da li može da dobije 10 % unapred i slična pitanja...
Prošle godine je veliki otkupljivač kod mene prodao terminski kukuruz po 14,6 dinara i dobio 100% para unapred, oko 30000 tona. Ako i to uzmem u obzir, to je 11/11 pa mi izgleda kako je to praksa a izuzeci su da ne dobiješ unapred ništa...To je onda terminska sa delom avansnog placanja. Ne sumnjam da ima i sa uslovima kao sto si naveo. Sve to pokazije da se sve ratarske kulture traze.
Da li se mozda slucajno zna kolika se ocekuje cena kukuruza i soje za rod 2022. Ovde kod mene vec pocele najave dizanja arende za oko 15-20%, kad su culi da cena soje i kukuruza na produktnoj berzi dobro skocila, pa da znam sta mi je raditi i kako se postaviti..27 je nemoguce da je terminska sem ako neko nije resio da pokrade ljude pa ih navlaci.
@aca74 Na ove cene terminske prodati 1/3 robe. Kod mene je matematika 500kg soje/kj i 2t kukuruza po kj. Inace iako radim u firmi za trgovinu svoju soju sam prodao jeftinije nego sto sam poslednja 3 dana sklapao ugvore. Sada ide preko 60din soja. Ja sam prodao na nekih 55din 25t terminski.
270e/t kuk i 715e/t soja za 2022Da li se mozda slucajno zna kolika se ocekuje cena kukuruza i soje za rod 2022. Ovde kod mene vec pocele najave dizanja arende za oko 15-20%, kad su culi da cena soje i kukuruza na produktnoj berzi dobro skocila, pa da znam sta mi je raditi i kako se postaviti..