Teorija zavere: Zemlja nije lopta...

Miloica

Član
Učlanjen(a)
13 Jun 2017
Poruka
847
Lokacija
Kraljevo
...........Nije ni logicno da su druga nebeska tela okrugla,a da je zemlja ravna ploca..........................

Ako su recimo nebeska tela " ravna ploca " kako to da su sva okrenuta sirom stranom prema zemlji i kako to da neka pleneta prema

nama ( zemlji ) nije okrenuta na KANT ( uzom stranom ) i onda bi je mi iz ove perspektive videli kao stap :haha:
 

jevto

Član
Učlanjen(a)
5 Nov 2014
Poruka
1.380
Lokacija
Užice
Samo mu recite da Djilas i opozicija tvrde da je zemlja okrugla....odmah ce biti sluzbeno proglasena ravnom.:haha:
 

Goran G.

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
2 Nov 2009
Poruka
5.613
Lokacija
sombor
kakva dobra tema za raspravu na druzenju,nama ce trebati dva dana da se izdivanimo :osmeh:
 

jbrtka

Član
Učlanjen(a)
27 Okt 2010
Poruka
2.230
Lokacija
Padina,Banat
Je li ravna?


[/IMG]
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
17.897
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Može čak i u Vojvodini da se vidi dokaz da je okrugla . Kad je lijepo vrijeme i daleko se vidi , uzmemo dvogled i gledamo najudaljenije dalekovode . Donji spratovi , tj donji dijelovi im se ne vide .
 

LakiPA

Član
Učlanjen(a)
14 Nov 2017
Poruka
125
Lokacija
Pančevo
Laki,procitaj citate iz Biblije.Ne verujem da su razmere zavere tolike i da tako veliki broj ljudi cuva tajnu.Nije ni logicno da su druga nebeska tela okrugla,a da je zemlja ravna ploca.

Takve tvrdnje poticu od protestanata,koji su skloni da doslovno i suvise materijalisticki posmatraju Bibliju.Protestanti su napravili ozbiljne devijacije u hriscanskim ucenjima i odstupili su od dogmi i kanona.U biti ucenje brojnih protestantskih crkvi je mnogo dalje od katolickog nego sto su udaljeni izmedju sebe katolicizam i pravoslavlje.Sustinski sve te protestantske denominacije su sektaske,ali niko razuman i normalan u hriscanskom svetu ne zeli da ih proglasi sektama i tako jos vise odmogne hriscanstvo koje je u krizi.
Mislim da vecina vas koji verujete u tezu o ravnoj zemlji niste svesni u kako duboke teme zadirete.

Onoga dana kad je Gospod predao Amorejce Izrailjcima, Isus se obratio Gospodu pred Izrailjcima i povika: ''Stani, sunce nad Gavaonom, i meseče, nad dolinom Ajalona!'' Umiri se sunce, i stade mesec, dok se narod nije osvetio svojim neprijatelima. Nije il to zapisano u Knjizi Jašarevoj? Sunce stade nasred neba, te nije zalazilo ceo dan. Takvog dana nije bilo ni pre ni posle, da je Gospod poslušao glas jednog čoveka, jer Gospod se borio za Izrailja. Knjiga Isusa Navina 10:12-15

Nije Isus Navin tražio da stane zemlja već sunce i mesec! Ko neće da veruje u ovo što piše u Bibliji ne mora, od volje mu.

Evo jedna postavka gde se jasno dokazuje da zemlja nije planeta koja rotira i gde nema ništa relativno već je sve egzaktno što podrazumeva da je dokazivo u eksperimentu. Helikopter se kreće-leti konstantnom brzinom od 100km/h na visini od 100m u pravcu rotacije ''planete'' ali u suprotnom smeru. Nakon jenog sata kretanja-leta pređena putanja iznosi 100km to je ista dužina u vazduhu i na zemlji. Ako helikopter krene istim pravcem ali u suprotnim smerom odnosno u smeru rotacije ''planete'' i opet se kreće istom konstantnom brzinom i na istoj visini pređeni put nakon jednog sata će biti isti tj. 100km. Ovo o čemu pišem nije teorija ili prepostavka.

Ako neko nešto tvrdi neka to potkrepi argumentom a ne demagogijom tipa ima stotine dokaza, zna se da je to tako ili ovako i sve u tom stilu kao da diskutuju deca od deset godina a ne odrasli ljudi. Izvinjavam se ako sam nekog uvredio to mi nije bila namera.
 

grabik

Član
Učlanjen(a)
5 Avg 2015
Poruka
2.960
Lokacija
Vukovar
Sa zemljom se rotira i njena atmosfera , sve na okupu drzi gravitacija, sve skupa sa avionima i tim helikopterom i geostacionarnim satelitima itd....
 

LakiPA

Član
Učlanjen(a)
14 Nov 2017
Poruka
125
Lokacija
Pančevo
Sve su to predpostavke koje nemogu da se dokažu. U žargonu bi se za to reklo da su nebuloze.

@Goran G
Priznajem, provalio si me. :osmeh:
 

LakiPA

Član
Učlanjen(a)
14 Nov 2017
Poruka
125
Lokacija
Pančevo
Ne sunce ne izlazi i ne zalazi, mi to tako vidimo ali ono ne zalazi već odlazi-udaljava se.

@Goran G
Da, sunce i mesec rotiraju iznad zemlje ali njihova rotacija nije u pravilnom krugu zato i dolazi do promene godišnjih doba, pomračenja.... Teorija o solarnom sistemu je najobičnija izmišljotina odnosno laž koja je servirana ljudima, ko hoće u to da veruje, OK od volje mu ali to ne može da se dokaže da je istina!
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
17.897
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Još nešto me zanima : u slučaju da su ovo sve izmišljotine i režirani snimci , ko to sve radi , svakodnevno nas zavarava i zbog čega ?
 
Vrh