Teljenje krava

Ja nocas celu noc obilazio kravu, komsije u pripravnosti, jutros pogledao nista, odem na kafu za desetak minuta opet odem do stale a u stali krava se otelila sama:ppozdrav:.

Nek je korisno:ppozdrav:Da nebi celu noc obilazio gledaj pa stavi kameru za video nadzor u stalu,onda ces lezati u toploj sobi i posmatrati na tv sta se dogadja.Ja tako radim, nije skupa investicija a vredi.

Znam, to mi je u planu da istaliram po stalama, jos planiran da kamere umrezim sa racunarom tako da mogu da pratim desavanje u stali s mobilnog preko interneta kad nisam kuci, tako mi je objasnio prijatelj koji treba to da mi odradi.

Ljudi, čemu ove želje, čestitke i pozdravi? Nisam više urednik, ali mi je to i tada smetalo. Kad neko otvori temu teljenje krava onda mu se u nedogled niže fraza: da budu prinove korisne.
Nikome to neće pomoći a samo će oterati ljude koji su hteli nešto korisno pročitati.

Evo jutros u pet sati jos jedna prinova,zensko tele otac Hadon.Relativno lako teljenje,cetvrto po redu.Medjutim,ne mogu nigde da nadjem nikakve podatke o biku.Kao da nisu azurirani novi podaci na sajtovima nasih semenskih centara.

Nemam sliku,ali mi je jedan drug rekao da je bik sa prosecnim vrednostima,sad imam dva teleta od njega i dve osemenjene krave tele se za koji dan,sve cu da ostavim pa videcemo.Koliko je stara tvoja junica?

Sinoc oko 22h mi se otelila krava od ZASTRADE 4.teljenje , tele od HATKE-a ,zensko glava bela , a ono celo bordo ... Tesko se otelila isla je naopako i kruna je .
Prosle njedelje se otelila krava od ERFIKA 3.teljenje zensko tele od HUPSOLA . nasao sam tele u hodniku .
Sad sam miran do sv.Jovana , posle 2 krave i junica :)
Bice slika sledece godine :)

sinoc se otelila krava, zensko tele, karakteristicno je da je to bilo 269 dan, inace krava se lepo pripremila i otvorila i spremila vime, lako teljenje...

nek je koristno cika jovo :) Da li je normalno da junica u 240 danu steonosti spusta vime naglo , vulva crvena opustena ... sputila stomak kao da ce da se teli za nedelju dana ....

Nazad
Vrh