Teljenje krava

65 evra kamera za noc i 50 metara kabla,namestis sam za 15 minuta,pase i na komp i na TV.Slika u mraku crno bela a na svetlu u boji i super se vidi............

Evo kako se vidi sa ugasenim svetlom,slikan TV

308wqz7.jpg

Poslednja izmena:
RatkoPa druze reci koju kameru si ugradio i gde si je nabavio ja bih isto uradio ali nikako da se uklopim ispod 200e

zasto zatvoris vodu na pojilici xD .... To niko ne radi ... mlak napoj mekinja i i pojilica ..

- - - - - - - - - -

IMa u SANU neki preparat koji se rastvori u vodi i da se kravi posle teljenja ..
Zatvaram vodu na pojilici po savetu veterinara koji mi odrzava stalu.Tako radim od pocetka i retkost je da dolazi do zaostajanja posteljice ne tvrdim da je to razlog izbacivanja,ali prosle godine sam jednoj kravi nakon teljenja zaboravio da zatvorim vodu i njoj je zaostala posteljica.Po meni najznacajniji faktor za izbacivanje posteljice je pravilna ishrana.

Zatvaram vodu na pojilici po savetu veterinara koji mi odrzava stalu.Tako radim od pocetka i retkost je da dolazi do zaostajanja posteljice ne tvrdim da je to razlog izbacivanja,ali prosle godine sam jednoj kravi nakon teljenja zaboravio da zatvorim vodu i njoj je zaostala posteljica.Po meni najznacajniji faktor za izbacivanje posteljice je pravilna ishrana.

Veterinari savetuju zatvaranje vode jer krave posle teljenja obično imaju temperaturu ali nema nikakve veze sa posteljicom.

RatkoPa-nije toliko strašna investicija a dobra stvar.

Imam ja u stali video nadzor zadnjih 2 god.Prodaje covek iz Nis kamera sa 46 ic diodama 30E kabli 50m 15E,salje kurirskom sluzbom,ako nekog zanima evo njegov broj telefona 063 420 246. Savrseno funkcionise kolege verujte ovo je spas.

Moze na komp a moze i na tv.Ja sam montirao na tv,tako mi lakse kod se probudim daljinski u ruke ukljucim tv vidim sta se desava i ako je sve u redu nastavljam sa spavanjem.

e jedno pitanje .juce jedva otelismo junicu ali sve je ok a nemam nikakvog iskusta zanima me koliko vremena treba da pusti mleko .posto sam pomuzao litru kolostruma da dam teletu juce i jutros oko dve sreca pa se prijatelju otelila matora neka krava pa uzeo od njega reko tele gladno .pa me zanima kako s to sa ide sa mlekom prodje verovatnopar dana ili nesto nije uredu

Jutros sam dobio lepe vesti. Otelila se prvotelka, tele žensko, otac Ville, bolje nisam mogao da očekujem. Prvotelkin otac Milan a deda Rudolph, obećava, ali da sačekam bar mesec dana.

ljudi sta moze biti na tele. junica se otelila pre termina punila 9 meseca za 2 dana. tele smo otelili naopako.vec 15 dana se nedize na zadnje noge nema opste snagu na nji,a sa prednje se dize mora ga dam jer je pocelo da se susi slabo mleko pije jedva 3 kila. i nije tele sitno.

Nazad
Vrh