Teljenje krava

Kolega nek su srecne prinove.:ppozdrav:.Pre neki dan sam imao jedo teljenje krava na trece teljene i nikad nije bilo problema i ja radim kao i vecina vas osusim tele pa u boks za 2 sata prvi napoj.Medjuti sada krava na prvoj muzi pusti 3 l mleka na drugoj muzi 2l vidim ja da je u blokadi pa pred trecu muzu dam 5 kubika oksitocin i ona pusti ponovo2l to je bilo na podne na vecernjo muzi krava ne pusta ni gram. Oda sam ja pribego lukavstvu pustio tele da dodje do nje i ona je istog momenta pustila mleko, od tada ga vise nisam pustao ali ja krava izasla iz blokade.

Ne treba da dajete bez saveta veterinara , mozete da poremetite kravu totalno .. Hormon kada se daje daje se u jednoj odredjenoj kolicini jer to nije lek da se dozira po kilazi .

Poslednja izmena:
ratko pa.Ne vidim potrebu za davanjem oxitocina kravi posle telenja bez ako nece da pusti mleko i onda se ne daje sam oxitocin.u vreme telenja oxitocin je na svom maximumu zbog napona koje on i izaziva.Oxitocin se ne dozira prema kilazi nego prema poslu koji treba da odradi.

Moj veterinar mi je rekao ako nece da spusti mleko da dam 3 kubika oksitocina i da ponovim sledeci put preskacuci jednu muzu........
Ako krava pusta mleko normalno necemo davatiu nista

taj tvoj veterinat bas nije cist .... Pa meni se nikad nije desilo da krava nece da spusti mleko ... Gde si nabavio hormon ?

Ako nece da pusti mleko,opet se ne daje samo oxitocin,daje se u kombinaciji sa jos jednim lekom

Oxsitocin dajem samo ukonsultaciji sa veterinarom i to kad je bas tezi slucaj da nece da pusti mleko .U prethodnom postu sam hteo da kazem da nekad ne mogu pomoci nikakve injekcije kao sto to radi majka priroda budjenjem majcinskog instinkta.

Ovaj mangup nam je priredio budjenje jutros u 3:15 , bilo je malo teze al' hvala Bogu sve je u najboljem redu
img0284.jpg

Meni se sinoc otelila krava oko ponoci.. Malo smo se uplasili jer je tele bilo krenulo zanjim nogama,a do sad nikad nismo imali takav slicaj,bilo je malo muke ali sad ce biti dobro.. Malo ga sad zezaju zadnje noge valjda zato sto smo ga kontra izvukli..???

Nazad
Vrh