Teljenje krava

ova krava sto se sada otelila je kupljena kao steona junica, nije malo podataka o osemenjavanju i muke zive kada se prvi put telila, pisao sam o tome u temi, srecom sve se dobro zavrsilo...
junica se duze vremena priprema za teljenje, al postepeno...
ne mora to nista da znaci, al bolje bi bilo da se strpi bar jos mesec dana

Malopre mi se otelila krava,zensko,278 dan,otac Balada.Tele malo zabacilo glavu ali lako izaslo

2vw8xw3.jpg

Društvo ajd na čast malo pre mi se otelila junica 287 dan tele žensko situacija baš zanimljiva video sam puko vodenjak i uđem u kuću da pozovem komšije telefon zvoni stric zove telimu se krava otelimo prvo kod mene pa kod njega i njegovo žensko ja majstor na oba mesta

Neka su vam korisne.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Jutros oko 5 mi se otelila krava.Čim sam video tele znao sam da se otelila.
Nosila 281 dan,žensko tele,otac "Horn"

dragi kolege da li vi znate sta je dobro da se da kravi da bi se sama ocistila posle teljenja( da bi bacila lozu) ? hvala

Za kravlji organizam je veliki udar dati joj mleko.Ako se oglase stručni ljudi reći će vam da to nije preporučljivo.Ja im ne dajem ništa i u procentima oko 80% izbaci sama,nakon toga se ubace tablete i to j to.Stariji ljudi su sve to radili što navodite i budite ubeđeni da im uspeh nije 100%

Davanjem napoja nakon teljenja ne pomazemo izbacivanje posteljice vec taj napoj pomaze da ne dodje do dislokacije sirista.Konkretno ja posle teljenja dajem kofu mlake vode u koju dodam mekinje ,seceri obavezno 100 gr. kostanog brasna,toj kravi prvih 12 sati obavezno zatvorim vodu na pojilicu.

zasto zatvoris vodu na pojilici xD .... To niko ne radi ... mlak napoj mekinja i i pojilica ..

- - - - - - - - - -

IMa u SANU neki preparat koji se rastvori u vodi i da se kravi posle teljenja ..

Nazad
Vrh