Tegovi za traktore

Negde na forumu sam pročitao savet kako da se spreči poskakivanje prednjeg trapa: naduvati gume sa malom razlikom u pritisku 0,1 bar.

to pogleda na engleskom forumu traktora ima cela tema o tome

Bubu je napisao(la):
Nema na cemu, i drugi put!

Ako si nasao izvor tegova i da nisu skupi, slobodno javi na pp jer ja bih kupio jos minimum 10-12 komada. :D :ppozdrav:

i meni treba 10kom od novog tipa

Kod nas su na jednom otpadu bili za 1 evro/kg neki stari tegovi od Imt 558, prošle godine.

Nije to pravi otpad nego čovek koji kupuje gvoždje, a često kupuje i cele mašine pa ih seče, tako da se ponekad nešto korisno nadje. U Bašaidu.

Tegovi s starog dalekovoda 3x25kg, na IMT 533.
Nakon uzaludnog traženja originalnih tegova koji se montiraju u prednje feluge, a koji su inače 2x44kg.
30u8qs5.jpg

5fjfbc.jpg

Šta mislite da li će biti problema ako ovo budem stalno koristio?
Inače imam problema kad vučem rasturivač stajnjaka uzbrdo, zbog toga što se kači iznad kardana. Traktor se propinje, tako da sam često morao kočnicama da upravljam.

Sta mislite, hoce li biti tegova na sledećem vasaru u Rumi, kad sam bio prosli mjesec nije bilo nista (bilo zima i onaj snijeg zavalio)? Koje su cijene inače, trebaće mi tegovi koji god traktor da kupim. Jesenac su mi orali sa Renaul od 75KS sa prednjom vučom i MF 274 sa prednjom vučom i kod obojice su uzbrdo prednje gume samo šlajfale sredinom ripne, pa od prednje vuče praktično nisu imali ništa nijedan, iako imaju dobre, jake traktore.

Nazad
Vrh