Tanjirače

Pozdrav drugari!!!
Hteo sam pitati za jedan savet, dali je bolje za IMT 577 kupiti tanjiracu nosecu sa 24, ili sa 28 diskova??
I jos nesto, koja je bolja sa drvenim ili metalnim lagerima?
Unapred hvala na pomoci ! :ppozdrav:

Ja imam oltovu plavu sa 24 diska i ima metalni lezajevi . Od 89te pa do sada josuvek nismo menjali ni jedan lezaj. A za 577 odluci sam koju ces da koristis. Bolje probaj tu od 28 diska i vidi da li moze da je vuce 2gom brzom , a ako me moze onda dzabe je kupujes.

Mi smo imali 28 nosenu X tanjiracu e sad ne secam se da li je OLT ili Lemind Leskovac ali znam da smo stavljali po 4 tega od 577 na nju i mogao je da je vuce po suncokretistu (posto smo samo to i radili sa njome) 3. i 4. brzom kao od sale dok vucenu V 28 vucem sa istim trktorom 1. i 2. brzom.

Ja imam nošenu x tanjuraću marke travnik 28 diskova vuče ju rakovica 60, po oranju obavezno 1. brza, a ako radimo sojište ili strnište 2.brza ...

Nemojte uzimati za 577 sa drvenim ležajevima.On je neće osetiti u vuči ali će ležajevi stalno crkavati zbog brzine.Imali smo takav slučaj dok smo radili sa nošenom tanjiračom.

Ma prodajem i tanjirace ali tanjiracu ne bi dao ni najgorem mom dusmaninu. ¨

2x tanjiraca i 2x drljaca je bila moja priprema setve do prosle godine . A od prosle godine 1x RD i odma setva.

Zavrseno je vrema tanjiraca po oranju. po oranje ide Rd a tanjirace mogu se koristiti kao gore na snimku . Samo za ugar.

Dragane ima toliko zemljista na kojima je prava steta voziti RD jer su izuzetno laka za obradu,pa posle oranja tanjiraca sa parker valjcima odradi sve i nema potreba za RD i mucenjem traktora.

Evo slike i video sa danasnjeg tanjiranja.
22092011584.jpg

22092011583.jpg

22092011582.jpg

22092011580.jpg

22092011579.jpg

Baš lepo radi. Do koje dubine ide ovakva tanjirača?
Razmišljam da je koristim umesto oranja pod recimo soju. Ove godine sam primetio da mi je soja mnogo bolja bila tamo gde nije bilo uzorano zbog vode već samo setvospremač i setva. Zemlja je bila sabijenija i više vlage je ostalo u zemljištu. Šta mislite o tome?

Nazad
Vrh