Tanjirače

Da ,obratite pažnju na razmak izmedju diskova.
Imam sličnu oltovu (samo uža za 1-1.5m , doduše dosta teža ,veći tanjiri i veći razmak=Drava).
MF 145ks vuče lako na neuzoranom,ali na uzoranom pogotovo drugi prohod ako treba nije mu svejedno.:nono:

Toj tanjiraci po mom misljenju moze da smeta samo to sto su tanjiri dosta blizu jedan drugom pa lako moze da dodje do zaglavljivanja busa izmedju tanjira kada se recimo tanjira uzorano zemljiste koje je dosta"grubo".

ja imam istu takvu tanjiracu kao clan josif92, i vucem je sa TM-om bez problema, a pre toga sam je vukao sa IMT 5106, sojista sredi samo tako a i ostalo, problem je bio samo u sredini na sklopu izmedju tanjira leve i desne strane ostavljala, pa smo tu ugradili dve motikice ...

od 10 do 15 cm ... izvinite me moja nepaznja, sad sam tek procitao sta pise ispod slike clana josif92 , moja je sirine 4.20 a to je taman za 5106 i TM, njegova ima po 4 diska sa svake str vise, ne znam kako je vuce sa 1221 ...
33udama.jpg

Poslednja izmena:
Tako se nekad radilo na kombinatima,prvo teska tanjiraca pa finiserka.
Mladje kolege to nisu imale priliku da vide.:ppozdrav:

Jel ta tanjiraca isla na moj 5170 ? Narucio sam tanjire za moju neretvu kod BEL IMPEX ...jel je imao neko iskustvo sa tim tanjirima?prodavac rece da su mangan celik...

Bez rasprave,tanjiraca je merena ima 2.5t,a ko mi ne veruje neka dodje i sam se uveri ja nemam nista protiv,evo ko mi ne veruje neka dodje i vidi a nije da samo grebe od gore,a mtz 1221.3 ima daleko vise snage od 130ks!!!

Poslednja izmena:
Belorus 1221 sa tanjiracom od 5m moze samo da poceslja travu ili slamu pri 10-15 km/h!
Nerazumem neke ljude sta omaju od toga sto se razbacuju sa brojkama i metrima to je strasno!?
I ta prica "nasa zemlja teska, nasa zemlja jaka" je isto smesna jer nikako neutice koliko se ovde prica!
Zato ljudi budite realni jer smo ovde da jedni od drugih nesto naucimo i probamo nesto novo a ne da petljamo i lazemo!

Gogi , ali takva tanjirača uopšte nije ni namjenjena ni za slamu ,ni za travu,nego za uzorano i to samo drugi prohod u npr proljećnom oranju ili prvi prohod u zimskom.
Sa druge strane još je teže vući tajniraču na uzoranom , kod ovakve je stvar što ona nemože u dubinu sve i da oćeš.
Vidim da se najčešće raspravlja baš oko tanjirača i ko čime može vući . Liči kanda su u pitanju gluvi telefoni:
kod nas u Bosni npr, se podrazumjeva da tanjirača ide na uzorano , (po meni je glupo al ajd) , u Vojvodini se uglavnom podrazumjeva da tanjirača ide na neuzorano
otud možda ta razilaženja.

U dva prohoda ta tanjiraca jako lepo sredi suncokretiste za setvu psenice.Ko je nije imao neka se ne podsmeva ljudima i iskustvima koja imaju sa njima.Ima u Beceju ljudi koji se pate sa 170-180 ks i 3,2m a ima i onih koji sa 140-165 ks vuku 4-4,5m.

Pa šta si sad sa time hteo reći.Da su neki ljudi supermeni u odnosu na druge.....ili si mislio na drugi deo atara.......ili na drugu marku traktora ?

Velike su razlike u tipu tanjiraca i zemljista i sa time se clanovi foruma nikad nece pomiriti i besmisleno je o tome raspravljati se.Ako hoce neka vuce i 6m i postavi barem jedan video o tome i svi ce biti zadovoljni,zar ne?

Nazad
Vrh