Tanjirače

Shvatam da su zemljišta različita ali ne toliko da bi bila potrebna razlika u snazi traktora od 50+ ks za tanjiranje.Da se radi o oranju pa hajde ali tanjiranje NE.Shvatam i da mali razmak između tanjira znači veći broj tanjira po jedinici širine zahvata i samim tim manji pritisak po tanjiru što donosi manju dubinu i lakšu vuču.Znam da kod nas 1221.3 vuče 3,2m,razmaka 19,5cm,2000kg ali vuče i 3,2m,razmaka 24 sa 3000kg.Sve to on vuče ali nije isto kako ih vuče niti naravno šta one rade tj. čemu su namenjene.Po meni ako traktor sa potpuno podignutim točkovima tanjirače ne može da je vuče u dijapazonu između 8 do 12km/h ne treba ni da je kači i proba sa njom raditi.

Juce je stigla nosena tanjiraca Agro-Masz od 5m ovih dana cu je testirati u suncokretistu.
18092011578.jpg

18092011577.jpg

18092011575.jpg

Verujem da bolje sece od tanjirace , a manje trosi gorivo od tarupa. Odavno sam je zamisljao ovakvu masinu , ali nisam imao mogucnosti da je pravim.

To je bio Rau Multitiler pa sam ga ja isekao i koristim samo diskove,sirina mu je 4m.Vazno mi je da obara i sece suncokret ispred traktora a ostalo ce tanjiraca.
09102009763.jpg

09102009762.jpg

09102009763.jpg

Poslednja izmena:
Koliko ti ono rečem da obradjujes zemlje? Vidim, mašine su ti sve u američkom fazonu, veeeeeeeeeelike :).

Možeš li okrenuti ovu sitnilicu da veliki diskovi idu naprijed a mali nazad, mislim da bi tako bilo bolje jer bi veliki diskovi prvi udarali u cijele stabljike?

Au jbte, to je bas mnogo zemlje, svaka čast!!! Odlično zamišljeno sa ovom sitnilicom, vrlo lako je preudesiš zavisno od traktora koji je vuče/gura. Imaš li neki video nje u radu, baš me zanima kako radi kad ulazi direktno u polje sa uspravnim biljkama (zanima me njen efekat)? Mislim da će ukupni efekat ove dvije mašine (sitnilica i nova tanjirača) biti fantastičan, jedva čekam da ih vidim u radu!

Nazad
Vrh