Tanjirače

Pitaj Kaleta Uroševića ili njegovog sina Vladu , to su ti komšije a oni su maheri za tanjiranje voćnjaka.

Nemozes ni jednu masinu stelovati na betonu. Steelujes je u radu. pazljivo gledas u tanjiracu dok radi i stelujes kako tebi odgovara.

Ima pojedinih koji gledaju ceo zivot i neznaju da nasteluju. Podjednako treba da ulaze u zemlju prednji i zadnji tanjiri. Isto iskosis prednje i zadnje . Ako jedne iskosis , a druge ne . Onda rade samo oni iskoseni , dok oni koji idu pravi , oni ostavljaju samo crte za sobom.

Dosta ljudi u mom selu narede tanjuraću tako da kada tanjuraju ostaje iza njih onaj brijeg i to jako veliki uglavnom su to nošene X-izvedbe tanjuraće ja kada dođem na njivu naredim da radi što finije i ravnije .. !

Tanjiraj posle kise a ako je laksa pravilja zemlje onda ih malo ispravi i steluj ih u radu a ako je teza zemlja obavezno ukosi do kraja tanjire da bolje sijece travu trako ja raidim godinama i gledaj da ti onaj vint na desnoj polugi bude dobro nastelovan msm ravnO!!

OK, hvala puno, onda znači ponešto sam i ubo :osmeh:

Samo dešava mi se da ne mogu do kraja da ukrstim i prednje i zadnje jer se češu tanjiri, znači i prednje i zadnje ukrstim koliko god može ali da se ne češu...probaću pa javljam...shvatio sam i sam da nešto ne radim kako valja jer mi ostane kanal po sredini ili tako neki užas :haha:

I ja imam leskovačku tanjiraču sa 20 diskova ali me muči to što prednji tanjiri češu jedan o drugi kada se iskose, promenio sam ležajeve pošto su njoj drveni nije me puno koštalo. Interesuje me dali neko zna gde treba da se podesi tanjirača da se to nebi dešavalo jer to sigurno neki luft pravi problem

Ako ju je ko kacio za jaci traktor mozda je nasilno pomjerila nosace, tako sam ja dao covjeku Leskovacku 24 diska da se posluzi, kacio za 560 (kao i ja) i poderao je ko bravac masnu ponjavu.

Moja je slabo korišćena i to samo na IMT 539 sa jelte skromnih 39 konja...i češu se prednji o zadnje ako oba iskosim za više od jedan zubac, a ima dal 3 ili 4 zuba slagaću vas

Pa tako je ja nosim sa Ursusom c-360 24 dfiska i taman mu je a u ravnioci bi mogao ladno 28!! plug ako je IMT 10 coli kapak za traktor do 65 ks a ako je neki bolji plug onda moze i 12 cola ali vise ne!

Pa ne mogu ni kod mene, ali nadje bajo panj, ili mota na uvratinama a ne digne na vrijeme.

E bravo brate, sad znam da sam ja zeznuo jer sam kao mali još vatao i krivine bez dizanja tanjirače ::sramota::

Pogledao sam danas one šipke nosače i malo sve detaljno, dosta mi se šrafova tu razlabavilo, videću sa komšijom koji se razume u sve živo da to dotegnemo i podesimo, siguran sam da može da se namesti a siguran i šta me muči...prva mi je godina kako sam nasledio traktor, mehanizaciju i teret održavanja voća pa ne zamerite što sam glup ::sramota::

Gotova je tanjiraca

ezotd.jpg

ng3ayh.jpg

A evo i probe na suncukretiste UZIVAJ TE U SLIKAMA

6iv1pz.jpg

2wp5uo3.jpg

2wewa4w.jpg

2468ld1.jpg

LEJA

Nazad
Vrh