Tanjirače

Bogami je skupa mislim da se vrtila cena oko 10 000 evra i da je ocla za basaid tako mi radnik rekao_Odlicna je kombinacija sa tim ravnim tanjirima prava konkurencija kad je imas za usluge

Video sam je ja jednom, ali sam žurio, pa nisam ništa detaljno čuo.
Vozač kaže da jako lepo radi, ali da treba i jak traktor. Bila je zakačena za jednog JD od 130-140ks.

Mislim da je ovakvu tanjiraču vukao JD 7700.Rade lepo (prošle godine su bile dve) ali su "mekane".

2553uie.jpg

Post je spojen: [time]1296072502[/time]

Lala iz Banata je napisao(la):
Ravni tanjiri prvo "razbiju" zemljiste i iseckaju biljne ostatke, tako da obicni diskovi mnogo lakse dostizu punu dubinu( Kad je tvrdo) i mnogo bolje mesaju zetvene ostatke. Sa ovim sistemom uvek je jedan prohod dovoljan. :D
[/quote] hm...da,ali ne dobijes mrvicastu strukturu uradjenog zemljista kao na standarnoj tanjiraci,nego vise iskockano busenje.e sad nekad je bolje sitnije,nekad krupnije.... :sta: inace tanjiraca je vrh!

bdanijel je napisao(la):
2553uie.jpg

Post je spojen: [time]1296022102[/time]

bdanijel je napisao(la):
2553uie.jpg

Post je spojen: [time]1296022102[/time]

Post je spojen: [time]1296075784[/time]
I naj verovatnije za vikend hocu da idem do njih da porazgovaram sa njima o tanjiraci da naprave neke izmene po mojo zelji ,A ja licno sam imao vrsacku od 28 diskova i jako sam razocaran u nju bio pa sam je prodao jesenas

Kod Aduta je neki standard 19cm i to su mi rekli da prave jer su im tako mušterije rekle da je najbolje,a ujedno i gazda sam je poljoprivrednik.
Ko je proizvođač ove plave sa slike?

Pa to je adutova barem i oni prave isto takve ,to je sa tipom kucista tara mnogo su cvrste .
meni trazi oko 5000 e za takvu sa razmakom diskova od 22 ili 24 cm sa diskovima od 660 cm ili 710 cm i trideset diskova i sa podesavanjem rude sa obe strane i rotorima , diskovi da budu predjani jedan nazubljen jedan sa ravnom ivicom i minimum da ima 2400 kg,barem je to moja zelja .

Pa ja sam na nekom saitu video njihov proizvodni program pa i pored klasicnih crvenih i raznih utovarivaca za stainjak ima i slika ovakvih plavih tanjiraca tipa tara ili sumska kako su mi oni rekli ,ali sa takvu kakvu sam ja naveo treba i dosta ozbiljan traktor da vuce
Post je spojen: [time]среда, 26. јануар 2011. 15:41:54 CST[/time]
Ma ja planirao da je uzmem kad prodam junad na leto za kes ali juce me zvali iz komercijalne banke i kazu hoce da dodju kod mene da me procene za neki kredit pa reko ako sam im pogodan i povoljan kredit dobijem ,sto da ne uzeo bih tanjiracu i jos nesto mozda pored nije neka velika para pa da se bojim za vracanje a posto mi za sada traktori novi netrebaju ako dobijem na pet godina kredit odma uzimam kod mene ima samo od privtluka sa njome
da placam rate

na 19 cm medju diskovima x 32 diskova= 15 polja x 19 = 2.85m
34 diskova=16 polja x 19 =3.04m

koju predlazete za mf od 130 ks

Moj predlog teža tanjirača na 19cm.Znači klasična Adutova tanjirača sa ramom 150x150x6 i 32 diska.Na njoj imaš čepove i uvek je možeš dopuniti uljem i dodatno otežati.Pošto je sam ram i veći i teži i još u njega stane zapreminski više tečnosti mislim da će ti biti sasvim dovoljno.E sad ukoliko ti hoćeš da platiš 5000 evra onda već možeš birati razne varijante.
Ona što sam ti ja rekao je jedna od najpovoljnijih za plaćeno-dobijeno.

Sad sam zvao Adut,to je kopija Tare znači prava tanjirača,ležajevi,čistači,ram,ja sam pitao koliko košta sa 28 tanjira i 660 diskovima kaže 5500e plus 800e valjci,toliko košta remontovana tara.

Nazad
Vrh