Tanjirače

Koliko snage traze rotori?
Jer mislim da ce godine kao prosla biti sve cesca pojava, tako da ce se teze obradjivati!

Bio sam malo odsutan sa foruma jer sam išao gledati jednu tanjiraču, koju sam naravno i kupio. Reč je o tanjiraći BNT "X" izvedbe sa 4 baterije po sedam tanjira, prednje baterije su sa nazubljenim tanjirima, čistači su kompletni, samo ih treba naštelovati, jedan ležaj, a verovatno i drugi na jednoj prednjoj bateriji ima lufta i otpuštena je matica na jednoj osovini, tako da se tuljci klimaju. Biće na proleće posla ceo dan da se to uvede u red, inače mi se čini da tanjirača nije loša.

Evo slike današnjeg pazara:

Da li neko od prisutnih zna njezinu težinu i koliko tereta joj treba da bi dobro radila?

Još me interesuje kolika joj je vrednost, odnosno kako se kreću njihove cene?

@ okrim
To je tanjirača sa fiksnim ramom/šasijom.
Dali si htio kupiti baš takvu ili si napravio grešku!!
Njene baterije nemogu raditi gore-dolje, ako su brazde malo veće, samo preleti preko dijelova koji su niži.

Ima moj prijatelj takve izvedbe, neznam točno kojeg proizvođača ali nehvali ju nimalo zbog toga.

@ Antonio

Takvu sam odavno tražio, jer sam jako davno imao istu, ali od 20 diskova, za mali traktor, a takve iste vuku dva moja prijatelja sa Belorusima i imaju samo reči hvale za njihov rad jer su masivne konstrukcije i nepucaju na šasiji, a kada se ukose i opterete dodatnim tegovima ostavljaju urađen posao. Sa tom tanjiračom sa slike je pre nekoliko godina radio jedan moj prijatelj, ( u stvari, vukao je sa Belorusom jedan njegov radnik) i nema zamerke za njen rad.

Tvoja zamerka da ima fiksnu šasiju ja mislim da je to prednost, jer takvu koncepciju rama imaju i sve nove "V" vučene tanjirače.

Okrim je napisao(la):
@ Antonio

Takvu sam odavno tražio, jer sam jako davno imao istu, ali od 20 diskova, za mali traktor, a takve iste vuku dva moja prijatelja sa Belorusima i imaju samo reči hvale za njihov rad jer su masivne konstrukcije i nepucaju na šasiji, a kada se ukose i opteretedodatnim tegovima. Sa tom tanjiračom sa slike je pre nekoliko godina radio jedan moj prijatelj, ( u stvari, vukao je sa Belorusom jedan njegov radnik) i nema zamerke za njen rad.

Tvoja zamerka da ima fiksnu šasiju ja mislim da je to prednost, jer takvu koncepciju rama imaju i sve nove "V" vučene tanjirače.
Koliko para kolega kosta to tvoje zadovoljstvo?

::pomoc:; ::pomoc:; ::pomoc:; Šta mislite o Olt-ovoj Dravi (vučenoj X) . Znam da nije nešto ali nudi mi se za malo para a vrijeme ističe i kratak sam sa ::novac:: ,nešto moram kupiti . Sigurno je bolja "V" izvedba ali imam dosta neizravnatih njiva pa je tu bolja "X" to znam. Nego moželi bar poslužiti za prvu ruku?

Ja imam istu takvu i ja sam zadovoljan samo treba tegovi za nju jer je lagana.Moja je sa 32 diska

bdanijel je napisao(la):
imam traktor od 130 ks i koju tanjiracu da kupim consum ili mbv 3.2
Uzmi consum i to sa pakerima obavezno.Ekstra radi i netreba ti veca od 32 diska.Ako bi uzimao consum kazi gazdi da ti ram napravi od U profila da ih spoji da izgleda kao cev.Dobice na tezini i jaci ram ce dobiti.Imas slike na forumu kako radi ta tanjiraca

Bio sam pre par dana da gledam Consumovu tanjiraču i opet ti savetujem idi do Utrina da vidiš njihovu.Rade novi model tj. kačenje baterija je mnogo bolje rešeno.32 diska sa ramom 150x150x6mm košta oko 3200 evra bez PDV-a.Imaju izmene i što se pomeranja ugla baterija tiče.Cenu od 3200 platiš pa ako ti treebaju računi doplatiš 18% i dobiješ ih.Veoma fer ponuda za današnje vreme kada se ne zna hoće li biti povraćaja ili ne.

Neces pogresiti ni sa Adutom ni sa Konzumom, dobre su i jedne i druge. Al ajde, prednost dajem Konzumu, jer sam sa mojom prezadovoljan.

diklofen je napisao(la):
Adut Utrine od 32 diska.

Druže koliko izađe ta od 32diska +rotori i ako znaš cenu i za šire? Jel si uzeo sa jačom gredom? :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1295807240[/time]

Moj ti je savet 28 tanjira i najjaci ram,bolje ide u zemlju od 32,a marka koju hoces,ako naletis na neku uvoznu dobru jos bolje,ja imam consum nije losa ali pocinje da se raspada los materijal,drugar ima adut isti slucaj,kum vrsacku isto,najbolja tara al treba zdrebe da je vuce

Već sam pisao da je sa ramom 150x150x6mm i 32 diska oko 3200 evra bez pdv-a.Rotori za nju su oko 600 evra ali ih hoće dati i za 500Evra naravno bez pdv-a.Ja sam za takvu dogovorio.Imaju oni i ram od 120x120 ali ja nisam hteo sa njim.Inače uporeda radi kod MBV od 32 diska koju sam ja prošle godine vukao je ram 80x100.
Kačenje baterija je rešeno na duple cugove.Tako jake nosače još nisam video ni na jednoj sem teškoj Kunovoj od 4m.
Da dodam da sa tim jačim ramom rade i od 36 diskova i ona je odlično rešena.Ima 12 ležajeva po gredi tj. podeljena je u tri +tri baterije.Ja sam o njoj razmišljao i nisam je hteo zato što mi je gazda rekao da je manji pritisak po tanjiru nego na 32 diska sa istim ramom.Vrlo je bitno i što je razmak kod Aduta 19 cm ,a ne 21,5 kao kod Consuma.Meni to odgovara jer mi služi i kao finišerka.
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/649074
Evo jedne polovne.

hrnciar je napisao(la):
Ja imam istu takvu i ja sam zadovoljan samo treba tegovi za nju jer je lagana.Moja je sa 32 diska

kojim traktorom je vuces planiram i ja da uzmem slicnu ovakvu samo sa 28 diska,nova je 1600e pa nisam siguran dal mogu da je vucem sa 565 :ppozdrav:

Nazad
Vrh