Tanjirače

565 je napisao(la):
hrnciar je napisao(la):
Ja imam istu takvu i ja sam zadovoljan samo treba tegovi za nju jer je lagana.Moja je sa 32 diska

kojim traktorom je vuces planiram i ja da uzmem slicnu ovakvu samo sa 28 diska,nova je 1600e pa nisam siguran dal mogu da je vucem sa 565 :ppozdrav:

Ja to vucem belorusom 105 ks ali za nuzdu vuce po basti i ursus c 360
A 565 bi trebao to da vuce samo nece vucnu sigurno

miroslav k je napisao(la):
bdanijel je napisao(la):
imam traktor od 130 ks i koju tanjiracu da kupim consum ili mbv 3.2
steta sto vise ne radi firma LUTA iz B.Palanke. na tanjiraci su bitni lezajevi a jedini oni su stavljali livena kucista i konusna lezajeva. :cao:
Ako mislimo na istu onda je to Brace Petrica "livcova".Ta se tanjiraca jos radi,samo je radi jedan majstor kod mene u selu po njegovoj licenci,a to je bio njegov radnik. Ista je kao njegova samo su cevi jos jace mislim imaju deblji zid. Vec sam rekao da ja imam takvu vucenu samo sa 24 diska i teska je 1480 kg,i ima livena kucista,a ne limena.Extra stvar.

hrnciar je napisao(la):
565 je napisao(la):
hrnciar je napisao(la):
Ja imam istu takvu i ja sam zadovoljan samo treba tegovi za nju jer je lagana.Moja je sa 32 diska

kojim traktorom je vuces planiram i ja da uzmem slicnu ovakvu samo sa 28 diska,nova je 1600e pa nisam siguran dal mogu da je vucem sa 565 :ppozdrav:

Ja to vucem belorusom 105 ks ali za nuzdu vuce po basti i ursus c 360
A 565 bi trebao to da vuce samo nece vucnu sigurno
nosena je ima je jedan covek u susednom selu vuce je sa 577 koji nema duplu vucu i kaze da da nema problema da ce i moj 565 da je vuce pa mi je lepse da se raspitam dobro ipak su to 1600e

565 je napisao(la):
ova je nova sto sam gledao,jel znas mozda koliko je teska ta tvoja. :ppozdrav:
Nemam pojma samo znam da moram malo pod prinudno da je tekam.
Ja mislim da je lagana,a i stavljam tegove ponekad

da se i ja prikljucim ovoj temi ako se secate 99 na sajmu se pojavila firma metalwolf i prikazala te vucne tanjirace , i onda za kratko vreme sam kupio tanjirao sam u pocrtku i po 100h godisnje prezadovoljan nasprem ovih sto se sad nude na trzistu ,osim nesto sto nudi mbv sadzavisi kako koliko hoce da ::novac:: i predlazem vam da ubacite od zivka lezajeve umesto one sa caurom on proizvodi cetvrtaste i jako su kvalitetne pozz

Petru je napisao(la):
da se i ja prikljucim ovoj temi ako se secate 99 na sajmu se pojavila firma metalwolf i prikazala te vucne tanjirace , i onda za kratko vreme sam kupio tanjirao sam u pocrtku i po 100h godisnje prezadovoljan nasprem ovih sto se sad nude na trzistu ,osim nesto sto nudi mbv sadzavisi kako koliko hoce da ::novac:: i predlazem vam da ubacite od zivka lezajeve umesto one sa caurom on proizvodi cetvrtaste i jako su kvalitetne pozz
Sa ovim se u potpunosti slazem...clan Petru je dosta blizu mene,a zemlja j izuzetno nezgodna za rad,tako da neke tanjirace nemaju tezinu da prodru u zemlju,a kad im dodas tegove npr,lezajevi odu za kratko vreme...a metalfolf 30 imamo od 2000te,i jedino sto je do sad problem sto je poceo klip dizanja pomalo da vlazi,ali to je po meni sitan problem,da se resiti. :ppozdrav: a i skreno ta se naradila...hiljade kj je odradila. :D

isidor je napisao(la):
Ima li ko ferocoop temerinsku tanjiracu
evo ja imam ferocopovu 3.6 metara i vuce yto 120 konja
23vdx8p.jpg
xpac9f.jpg
2zqvi36.jpg
2hmg8c1.jpg

Ravni tanjiri prvo "razbiju" zemljiste i iseckaju biljne ostatke, tako da obicni diskovi mnogo lakse dostizu punu dubinu( Kad je tvrdo) i mnogo bolje mesaju zetvene ostatke. Sa ovim sistemom uvek je jedan prohod dovoljan. :D

Nazad
Vrh