Tanjirače

Ja sam imao vrsacku od 28 diskova vucenu sa mt 82 sa je vukao i znam sta telagane tanjirace mogu da urade ,a i znam sta je traktgor sa njom uradio kada je dobro zakosim .a gledao sam kako tu neki paor kod nas tanjira sa tarom i rakovicom od 130 ks idi bre milina jedna ,ono za sta meni treba dva ili tri prohoda on uradi iz jednog prohoda sa tarom ,cak su proletos neki sejali suncokret samo na tanjiranu zemlju bez oranja pa se ispostavilo da je ok ,imali su malo srece zbog kisne godine ali u sustini dobro su prosli tako da,su ogromne razlike u radu lakih i teskih tanjiraca sa velikim precnikom diskova

Ma tanjirača je babaroga,tanjira sve zivo,a o kvalitetu tanjiranja da nepričamo,ja moram ici do aduta da vidim našta to lici.

Ta sto ore meni treba ,da vidis sta radi u tuluzinistu .ja sam sa mojom sejao psenicu u tanjiranu ,nepaljenu tuluzinu jesena ,mogu da mislim sta radi teske tanjiraca

Za Adutovu tanjiraču mogu da kažem da su dobre i da lepo ulaze u zemlju.Imam od 28 diskova sa pakre valjcima i jesenas sam sa jednim prohodom tanjirače dobio zadovoljavajuću dubinu za setvu samo što sam još jednom terao setvospremač da razbijem grudve veličine veće pesnice nisam hteo a i bilo je vremena da ostavim tako čičkavo pripremljeno.I kad dođe vreme dogodine da je menjam za veću uzeću samo njihovu sa tom ojačanom gredom i obavezno sa paker valjcima.Adutova tanjirača ima i dobar razmak između baterija mislim na prednje i zadnje duža je od svih ostalih proizvođača koje sam video u našem kraju. :ppozdrav:

Ja sam kupio kasno u jesen,tanjiracu od 28 diska proizvod Mak-Kiralj iz Ade.Dosle su kise i malo sam radio sa njom,prvi utisci su odlicni.Tanjirao sojiste, razmisljam dali da orem bice ponovo soja :ppozdrav:

Uz jedan manji podrivac da moze da podriva do 40 cm i tesku tanjiracu moze i bez oranja da se prodje na nekim laksim zemljistima

k
srdjanvaic je napisao(la):
Zanima me kako treba da je postavim za tanjiranje suncokretista, kako za tanjranje posle berbe kukuruz i spremanja za zito.....? :ppozdrav:
kod mene je za sve isto postavljena i samo gas

Evo slike od lanaca cistaca
2ustlpt.jpg
ezijwh.jpg

Verujem da ne rade nikako.Pa još kad se oni umuljaju u blato imaš samo dupla posla da očistiš.Pogledaj samo par ovih lanaca na slici.Nisu ni išli desno do tanjira kuda bi prolazili čistači da ih ima.Da to valja sigurno bi ih neko od ovih silnih privatnika što rade tanjirače stavljao.

Video sam ja kod nekoga iz zrenjanina taj princip cista .ima neku tanjiracu i veliku rakovicu dolazio u perleski stajcanski atar nisam bas siguran , pa video ,dobro je to ali samo za suvo vreme

Nazad
Vrh