Tanjirače

MONTOYA je napisao(la):
mims je napisao(la):
Cene su tu negde 400-500e, a teško mogu nešto da urade ozbiljnije, mi smo probali jedne godine imali smo neku Oltovu i prodali je iste godine i kupili vučenu.
oltova i sl. 28-ca je igračka
imaju i nošene srednje i teške ja mislim da ih adut pravi
malo bolje urade poso ove nošene v tanjirače, ali vučna je ipak zakon

worm je napisao(la):
gabricn je napisao(la):
moram ove nedelje da se odlucim koju tanjracu da uzmem.Vukao bih sa case-om 106 ks.
Trenutno razmisljam o dva proizvodjaca a to su consum i ferocoop,modeli od 2.8 i 3.0.E sad molio bih da izneste vase predloge :ppozdrav:
ako imate informacije mozete i cene postaviti :cao:
MBV vrsac radi jedne od najboljih tanjiraca kod nas ,ferocoop nabavlja sve od njih a sad takve tanjirace radi i zmaj,a oni uvoze diskove i jos neke delove i za consum, inace koliko znam to su tanjirace Turska licenca
ja sam kupio 28 vucenu radi punom parom vec dve ipo godine i jedino sto je crklo na njoj je bilo to sto sam probusio gumu
imam pitanje,vidim da ti je na jednoj slici traktor ukosen e sad da li to mora tako da bude kada vuces V tanjiracu ili treba nesto drugacije podesiti pa da ne zanosi? :ppozdrav:

@Gabrican
Hoce da zanosi ako je malo slabiji traktor pa se koprca ili nije ukljucena prednja vuca,ako je traktor slab upalis prednju vucu pa se nece toliko koprcati i ukrstati.

V tanjirace inace rade malo ukoso i ja bih rekao da zanosenje traktora pre zavisi od njegove tezine nego od same snage,mada ne sumljivo i to je bitan faktor.

Radjeno je bez prenje vuce,to sam radio komsiji kasno proletos jer nije stigao da ore, bilo je mokro i isla je duboko tanjiraca
Ali kasnije sam video da je i ruda malo popustila(srafovi koji je drze da ne ide levo desno) i pomerila se u stranu pa je najverovatnije i to uzrok
Posle toga nisam sa njom nista radio, videcemo kad pocne da radi

mogu i baterije da se iznivelišu pa onda nezanaša traktor.zavisi od tanjirače,nisu sve iste.ja sam imao taj problem pa sam izpomerao barerije dok nisam dobio da ga nezanaša i posle možeš pustiti volan nema da ga vuče ustranu.zavisi i gde se tanjirača kači,moja je se kačila na poluge a ne na donju vuču

Ma to uopste nije bitan faktor jer to zanosenje nije toliko da ometa rad.
Kod mene nema zanosenja traktora,ali se malo zanosi tanjiraca zato sto je V oblika i nema teorije da se malo ne ukosi u radu.

worm, zasto si radio bez prednje vuce?

Neke V tanjirace npr JD originalne imaju stelujucu rudu da moze da se potrefi teziste vuce da ne bi dolazilo do zanosenja. Slican efekat sam ja dobio pomerajuci vucnu rudu od poteznice u krajnju levu tacku posto sam radio sa Consum V28 tanjiracom. :D

Da ali se to resi stelovanjem rude tj. vuce. :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MiRU3Pw9I9k[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FFare_LGXSo[/youtube]

Brate sa tim da istanjiram pola banata do podne!
Post je spojen: [time]1276264869[/time]
Treba mi za Rusa 920!
Sta predlazete nova ( ako ima nesto od ovih subvencija ) ili bolje mozda polovnu?

gogi666 je napisao(la):
Brate sa tim da istanjiram pola banata do podne!
Post je spojen: [time]1276232469[/time]
Treba mi za Rusa 920!
Sta predlazete nova ( ako ima nesto od ovih subvencija ) ili bolje mozda polovnu?
Consum-ove su mnogo bolje. Ako hoćeš naći ću ti ja broj od njihove radnje, ali sigurno možeš da nađeš i bolje tanjirače. Za rusa ti paše v 28, sa diskovima 56cm, eventualno mogu i paker valjci i to je plafon. Ako ti nije problem keš uzmeš novu....mada je bolje da nađeš negde polovnu i malo je glacneš, tanjirača ionako radi 4-5 dana u godini i onda skuplja prašinu :cao:

To da skuplja prasinu stoji!
Ali kod nas u okolini tesko se moze naci sta valjano ispod dve milje eurona, tako da i novo nebi bilo puno pogresno!
Nisam siguran kako ide ovo sa subvencijama koliko bi eventualno dobio od drzave?Jel neko prosao kroz proceduru?

Pretpostavljam da je nova preko 3 000e, znači radi se o uštedi od bar 1000E, pisao je neko na ovoj temi koja je trenutna cena takve tanjirače, prelistaj par stranica unazad i sigurno ćeš naći. U vezi subvencija stvarno neznam koliki je povraćaj, ali veći je problem upasti u grupu ljudi koji imaju dovoljno bodova za povraćaj, evo za traktore piše da će dobiti povraćaj svaki šesti.

Sta sad tu selektuju koji ku...?
Pa prica se 0 30-40 %, mada mi to zvuci nenormalno puno. A zamisli da mi vrate 30% od 3000eura, koji ce mi polovna onda?

ne daju oni svima subvencije ili povracaj nego prvo platis pa ako se uklopis u njihovu kalkulaciju (sto nije bas verovatno) onda ti vrate... ovi veliki igraci sto kao pricaju protiv drzave u vezi zita pa se onda odjednom izgube, e oni ulaze u te programe :udri: za sitnu kintu kao tanjirace mozda i uspes ali za neki skuplji traktor ili kombajn zaboravi...

Dobro do tih vecih stavki nisam jos stigao, mada bi se tesko usudio u nasoj zemlji uleteti u nesto veliko!
Da neznas ti gde ima dobra povoljna 2.8 sa valjcima?

Nazad
Vrh