Tanjirače

srdiv je napisao(la):
da ali je ova malo radila, ocuvana je i znam sta je... tako da ostajem pri nadogradnji samo da saznam koliko to ::novac::
pa nije tanjiraca neki mehanizam pa da je sad malo radila i te stvari,prodaj je kao sto kaze Bubu i mozes kupiti jednu 28diska video sam ih i za 400 500evra!!! onda si miran nikakvog varenja niti zezanja...ti radi kako znas!

Od varenja, tj, produzivanja osovine NEMA POSLA... samo se pokraj zavara razvlaci ko zvakaca guma i svaki put prije tanjuranja dotezanje osovine, pa podbacivanje pod saraf, i tako sve dok ne pukne osovina.

Ja sam mjenjao 20D za 24D uz neku malu nadoplatu, i znao sam da je jedna osovina bila varena, pa sam u Rumi uzeo osovinu kod jednog djeda za neke male novce. Ovog proljeca i tek osovina pukla i zamjenjena je.

Ako ti je tvoje tanjurace zao, uzmes 4 nove osovine, 4 tanjura, i 4 tuljka. Ne bi trebalo biti veliko ulaganje, ali ipak bih na tvom mjestu trazio neku vucenu 28, jer vanjski tanjuri su na OLT i Lemind jako daleko od lezajeva pa postoji mogucnost motanja osovine u tezim uvjetima rada...

nije bas tako...tj moje iskustvo kaze drugacije...meni je pre 3 godine pukla osovina i deda je zavario i jos uvek sluzi...

Sika je napisao(la):
nije bas tako...tj moje iskustvo kaze drugacije...meni je pre 3 godine pukla osovina i deda je zavario i jos uvek sluzi...
ajde ti mi kazi sta ce vise izdrzati ? dali jedna osovina od 24 na kojoj je zavareno 2 diska ili osovina od 28diska koja je pukla i opet zavarena?? lepo Bobo kaze od toga nema posla ...

Najbolje je nova osovina.Ne verujem da je nešto preskupa jer sam ja plaćao za Dravu 50 eura komad sa sve maticom i kontra maticom.

pa naravno da ce vise izdrzati zavarena osovina od 28 diska,ali ipak mislim da i osovina od 24 diska moze da se zavari za jos 2 diska i da to bude dobro...doduse kako kaze matic,najbolje novo...

oieozt.jpg

Evo jedna slika iz akcije

Bitno je ko vari i sa kakvim elektrodama inace nema onoga sto nemoze da se zavari samo treba znati.
Navaruju se radilice motora a ne osovina od tanjirace

primetio sam na sajmu jednu rusku tanjiracu na standu YUБЕЛ -а koja me je prijatno iznenadila, ako budem isao na sajam sutra prekosutra moram uslikati.

bas smo ja i clan Gregorije diskutovali kvalitet Zmaj proizvoda na sajmu (agrocesla ima stand odma do njih). gregorije83 kaze da su dosta mekano napravljene , a kod prikolica smo se snebivali kad smo videli kako su varili sasiju.. ::lose:: dodavali parcad i zavarivali (kao pojacavali) varevi na sve strane...

Nazad
Vrh