Tanjirače

20.03.2010.
3u0dc.jpg

Dejann je napisao(la):
to znam, nego zanima me koliko su kvalitetne :sta:
Dobre su to tanjirace ja sam trebao te da kupim ali sam trebao 30 dana da cekam isporuku koliko ih je bilo naruceno, samo jesenas kod mene u selu su kupljene 4 kom... :D

Ja imam vrsacku mvb od 28 diska vec nekoliko godina . malo su mi mekane na rudi ja sam moju pokidao prve godine ,pa sam je morao dobro prepravjati . Dok nisam usao u stos sa njom sad nema problema .Pa spremio sam sa njom mozda i preko 6oo kj .
Secam se kada sam je kupio svi sa nepoverenje su me gledali ,te to nevalja te zaklacu traktor a inace imam mtz 82 .Prve godine nisam nesto mnogo uradio mozda 70 jutara svoje i nesto malo privatno.
A sledece godin e nije se odvejala od rusa .te druge godine skoro da sam je isplatio preko 180 jutara privatno dan noc sam radio tako i sledece godine .Ionda je stiglo u selo jedno pet ili sest tanjiraca a danas ih ima i preko dvadeset tako da od privatluka nema vajde .
Sada ko prvi bude kupio neku masinu za direktnu setvu i dobar traktor opet ce imati posla jer tanjirace su prevazidjene sad su interesantni gruberi , cizel plugovi , podrivaci .Evo kod nas je jedan sto ima veliki traktor jesenas samo presao sa podrivacem zestoko i juce vidim nesto drlja brlja kada sam prisao on pici sa gruberom .Ne da je spremio sa setvu svaka cast ekstra varijanta samo sto treba dobar traktor i s masine

26. 3. tanjiranje prolecnog oranja pre kojeg je izvlacen stajnjak i ugazeno posteno. Morao sam da drzim tanjiracu na tockovima jer je jako tonula u zemlja i zaustavljala je baterije!
Slikan je pretposlednji prohod tako da se i ne vidi nesto kakve su grudve bile pre tanjiranja...

Malo kise i IMT Germinator i ja se ne sekiram... :ppozdrav:
Ako bas ne bude kise, komsija na njivi preko puta ima bunar a drugar ima tifon i agregat tako da moze da se realizuje vestacka kisa!
Inace, uzivo ne izgleda strasno kao sto je na slici i grudava nema toliko koliko deluje.

KishRobert je napisao(la):
robici je napisao(la):
nije mi jasno sto se tanjira?
to je zimsko oranje,jel?
ja uvek prvo tanjiram pa onda kultiviram!tako vec godinama radim.i da ti kazem nije lose,ides dublje i posle plive kultiviras.posto ja rano tankiram kad je zemlja jos dosta vlazna,tad jos ne moze da se kultivira.

care ja se brinuo za moje oranje al ako ti tu sadis kukuruz ili sta vec za mene nema zime moje oranje je zimsko za tvoje :haha: a isto sam orao skoro al jbg mnogo si ga ugazio nek ti sa srecom pa nek rodi po 20t na h nemora vise :ppozdrav:

kada je tako ja frezerujem (prijepoljac 1,80 m) druga spora ide brze nego oranje jedan prohod i onda podrljam da malo poravnjam i sabijem zemlju i to je to.

Zurio sam da uradim pa nisam slikao razliku kako izgleda oranje na istoj parceli gde je izvlacen stajnjak i gde nije. Tamo gde nije stajnjak izvlacen oranje izgleda kao da je zimsko! Inace, kod nas je danas malo padala kisa a nadam se da ce i sutra padati... :D

@Lazaa za koji traktor je namenjena tanjiraca? Ako je za MC, cini mi se da je mogla i veca? :cao:

Farmer II je napisao(la):
@Lazaa za koji traktor je namenjena tanjiraca? Ako je za MC, cini mi se da je mogla i veca? :cao:
Moze nju i Ruja 1025 da vuce kao od sale ali lakse mu je sa MC i brze ide...Sto kazes mogla bih i veca tanjiraca..Nije bas tanjiraca najbolja,sta kupis neku tanjiracu das 15.000e za nju neku vecu npr Field Bosso-ovu
2rhoh3c.jpg
i padne kisa i nema tanjiranja ... Nije losa ova ni malo V34 radi sire od traktora brzo ide ...Sve pohvale za tanjiracu..

da li neko zna koliko bi kostala nadogradnja Lemindove tanjirace-24 diska na 28... posto su osovine, da li da ih varim, da li se to uopste isplati... da li oni uopste i rade...
:sta: ili da je prodam u staro gvozdje...

Nazad
Vrh