Tanjirače

@talianu Ako ne grešim kupio si Ilgi Texas kratku tanjiraču?
@Boderlica Sve je to tačno ali u mom domaćinstvu takva Lemken tanjirača nema ekonomske opravdanosti pa tražim neko kompromisno rešenje, naravno one jeftinijeg ranga no name proizvođača otpadaju odmah u startu.

Unia Ares XL extra
1a1d95f67f0e4845449299f27ac12c04.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da uzeo sam kratku 2,5 m ,to mi je bilo najdostupnije.Gledao sam Mashio Veloce ali je papreno skupa.Veću nisam smeo zbog ograničenih 100 ks ove godine. A treba da odradi ove sezone cc 200 kj pa nisam smeo čekati više.Do sada sam odradio repicu i prezadovoljan sam.
Vučenu sam prodao još zimus samo da je ne gledam više,nije lepo radila ,lagana,loša za manipulaciju,bez rotora koliko sam bio sretan pre par g kad sam je kupio sad sam bio još srećniji kad sam je prodao.

Ja imam Ziegler 3 metra, 1750 kg, zadovoljan sam i u pripremi nekoj, a i u prašenju, ali naravno nije rang Rubinu, niti Ziegler ima tako nešto teško da parira tome. Regent je kopija Rubina, isto skup, vidio sam Tupanjac da je dobar sada ovo novo što su izbacili, također onda Landstal, Rolmako recimo ima 3 modela, najlakši, srednji ko moj i teški od cca 2600 kg 3 m i taj teški tip mi se jako sviđa... Kod nas recimo dosta sada prolaze Tarimoz Monster 3 m, isto je oko 2500 kg i prihvatljiva cijena, dobro rade.

4 tone? Nešto mi previše da toliko ima.
Mi sa YTO-om 120ks vučemo tešku V, Consum-ovu 30 diskova, prečnik diska 560mm a težine čini mi se 2,5 tone, oko 10km/h i to je to. Nije mu teško ali da je sve to isto a X tanjirača, bilo bi mu teže. Tako da tu od 4t vrlo verovatno moraš malo na točkovima da vučeš.
Velika je razlika izmedju ove Consumove Tare ili Tanjiraca Komerc Tare i OLT-ove Tare. Komsija sa Silverom 180 vuce 32 diska (660 diskovi) jedva,kad je mokrije,nema sanse. Kad su uslovi kako treba,tanjiraca bukvalno ore.

Ova nije nova, uzeo sam skoro, ali nije za moj traktor, treba bar 120ks.

Novi tip Lemken Rubin ima dosta usavrsenih stvari . Diskovi imaju vise uglova u odnosu na kretanje od obicnih kratkih ,sto zbog x rasporeda tanjira, sto zbog nosaca malo drukcije uradjenih . Drugo imaju vecu duzinu i grabljice izmedju prednjeg i zadnjeg reda diskova pa kad se ide brze zemlja i ostaci koju baca prvi red u vis , grabljicama se spusta da doceka drugi red . Kod ovih koje imamo kod brzog kretanja oce komadi zemlje i ostataka da prolete u vazduhu izmedju diskova drugog reda .
Posto je to mnogima preskupo dobre su i ove

Ima Gaspardo kratku tanjiracu,kupio je clan Danger,nije po ceni ni blizu Lemkena,a verujem da je kvalitet odlican

A svi znamo da je najbolja Rubin, ali nije ju isto kupiti meni sa 50-60 ha ili nekome sa 300 kad već 10-ka košta preko 20k neto.

I super ako vam se može brzo isplatiti... i ja bi vrlo rado, ali nije tu samo tanjurača za ulagati jer mi trebaju još neki strojevi. Naravno nekome i netrebaju, ako ima već sve najnovije, a i trenutno stanje je da na 50 ha ratarstva će biti vrlo malo zarade...

Da li je bila Tupanjčeva kratka tanjirača na Spit-u?

Bila je i Mindjusar je rekao da je su dve radile lepo a jedna od njih je Tupanjac.
Jel neko prodao tešku/polutešku vučenu i ostao samo na kratkoj?
ja

Koliko je ta Lemkenova tanjirača sad? Kuhn kratke tanjirače bi trebalo takođe da su odlične al isto skupe ko otrov... Od 3m je oko 19,800e+pdv a od 3,5m je oko 23.000+pdv....
3m oko 24+pdv

Nazad
Vrh