Zaoravaj kao zelenu masu ako ne bude niklo i drugih korova.
Nadjubrices parcele bolje nego v djubrivom.
Pero mislim da nisi u pravu,kad bih je zaorao u cvetu mislim da bi imalo efekta ,do zime je to malo mase.Ja bih da izbegnem oranje.
U Junu sam komšiji tarupirao repicu i to je baš masa na kvadrat,takva ideja mi se sviđa,danas sam prošao pored te njive soja je odlična skoro je zatvorila,mislim da je sejana 8. Juna.
Moje mišljenje je da bi bilo bolje negde početkom maja tarupirati i posejati da se uopšte ne dira zemlja više.
Može i telefonom a možemo i uz kaficu jedan dan kad prođe malo gužva.
Pa nisam još definisao šta bi ,najveći problem je što ja imam moja zemlja x 8 zakup ,sa zakupom se nikad ne zna.Da li se uopšte vredi upuštati u 2 tehnologije obrade na 3-4 kultura .
Trenutno sam na 3 kulture glavne i još neke simbolično a sve mi se više sviđa ideja jedna godina jedna kultura.
Inače ove godine imam 9 kultura +voćnjak.
Zadnja tri dana sam uradio 50 kj strništa, neki prvi utisci za tanjiraču su da uradi puno bolje posao nego ranija vučena,i sa vučenom sam zadnju godinu išao jednom u suncokretu sa ovom ću sigurno ići samo jedan prohod, čistači su totali promašaj tj lepo su zamišljeni ali u praksi ne može adekvatno uraditi ako nije masa idealno suva-trula.Prepravićemo ih da budu kao nož.
mogla je biti malo teža na Aragonu su nosači tanjira 18 a na ovoj 16 mm.
traktor 100 ks je lako nosi i dobro vuče,radio sam 12-14 km zavisi od zemlje.Ring valjci su mogli biti gušći.
Kod nas su masovno počeli da koriste helix valjak-rotor ako neko može da objasni prednosti i mane, mada ja ne vidim neku prednost .