Tanjirače

U nosenju je problem uglavnom , a ne u vuci
da u pravu si.

Pre jedno dve godine dosao kod mene covek sa YTO 120 da proba moju Ilgi Aragon od 3.5m. Nije mogao da je odvoji od zemlje. Posle je otisao sa traktorom u MBV i probao od 3m koju je jedva podigao. Na kraju je kupio od 2.5 m. Pricamo o tanjiracama sa disk valjkom ( najteza varijanta )

U nosenju je problem uglavnom , a ne u vuci
Kod mene su kupili jedni rusa od 130 konja i Iligi kratku tanjiraču od 3,5 metara, morali su da stave sve tegove od 820 i još neke tegove napred da ga ne bi propinjali. Ali zato kad ke vuče igra se sa njom i uradi odlično pripremu zemlje. Ja sam gledao neke lakše i manje al opet ne znam ako je lakša da li će da radi kalo treba

Moja ima 32 diska i teška je 3 tone. Pa opet čim malo zasuši nije baš posao po volji...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja sam imao tesku vucnu konzumovu tanjiracu od 32 diska, a sada imam ilgi nosenu od 4m i mogu slobodno da kazem da je konzumova radila sigurno duplo bolje ako ne i vise, bez obzira da li je vlazno ili suvo jednostavno je radila posao,a ova nosena nekako ne radi. Cim je malo vlazno pocne da mi gusi izmedju baterija, kad je tvrdo samo grebe odgore.... Jedina prednost joj je barem kod mene sto ova nosena ne pravi one bregove kao vucna.

Vlado jel ti gušila konzumova kod nosača ležajeva? Moja guši a sve mi se čini da je zbog istih (niskih) nosača za 510mm tanjire i 560mm i niskog nosača čistača tanjira.

Dobar je V ring ali nije svejedno kakav V ring. Po meni treba da je sto redji i da ima one sanke ( cistace izmedju ). U suvoj zemlji je disk valjak zakon ali se ne radi uvek u suvoj zemlji pa je zato V ring bolja opcija jer vise trpi blatnjavu zemlju.
Ja na svojoj kratkoj tanjiraci Ilgi texas 3 m skinuo sam te cistace na V ringu prve godine i vise ih nisam ni vratio!
Prvi dan u tanjiranju soncokretista napravili su mi gadne probleme. Izmedju svakog V ringa na tim skidacima stapovi se zaglavili pa su gusili da se vise nije okretao vise rotor! Ne znam, mozda da su ti skidaci ostri na ivicama i blizi ringu, mozda bi nesto cinili ovako ne.
Kako sam ih skinuo vise takvih problema nisam imao. Sad se rotor napuni stapova u unutrasnjosti ali radi dobar posao i ne gusi vise.

Nazad
Vrh