Tanjirače

Ja imam fi 600, kolega 500, rade oba posao, ali nisam radio sa njegovom da vidim možda neku prednost ili manu...

Tražim vučenu tanjuraču i prvobitno sam mislio uzeti sa tanjurima u X položaju, ali sam naišao na jednu V koja na rudi ima cilindar za pomjeranje rude u stranu.

Zanima me da li se na taj način, pomjeranjem rude u stranu, može izbaciti zabacivanje traktora u stranu ?

Nisam nikad video to na vucenoj tanjiraci, imas sliku mozda ? Kod klasicne V tanjirace to zabacivanje traktora se desava kada tanjiraca ne radi ravnomerno prednjim i zadnjim delom, odnosno kad nema jednak otpor na prednjoj i zadnjoj bateriji. To se resava onom "kurblom" na rudi :D

Moje mišljenje je da prednji tanjuri uvijek imaju veći otpor jer idu u nedirano, kada je u pitanju prvi prohod.

Ako podešavaš kurblu, da li onda smanjuješ radnu dubinu prednjih diskova, tj. povećavaš dubinu zadnjih ?

VkSlDAC.jpg

Pokusavam da shvatim cemu sluzi ovakvo pomeranje rude, nisam video do sad pa necu da lupam javice se valjda neko ko ume da objasni,,

Sto se tice manuelnog stelovanja kod mene na consumu se i te kako oseti kad ga pritegnem ili otpustim, tako sam i resio kosu vucu koju sam imao na pocetku kad je tanjiraca dosla nova sa pocetnim podesavanjima..

Na mbv tanjiraču ne smeju opruge da budu napete kad je u radnom položaju. Ne može da se našteluje prednji ili zadnji tanjiri da uđu pliće ili dublje u zemlju.Kosa vuča se šteluje pomeranjem rude levo ili desno dok se ne nađe mesto idealno za traktor koji je vuče. Kurbla kako je zovete koristi se za nivelaciju tanjirače u transportnom položaju. Dodavanjem rotora nazad mora se nastelovati kurbla ili skidanjem isto tako mora se ponovo nastelovati .Drugačije tanjirača nebi stojala ravno prilikom transporta.

Ako su opruge napete u radu iskriviče se osovina "kurble", Nakon nekog vremena ili če doći do pucanja . Nema veze kako ona stoji u transportu sa radom ,jer nju tezina zariva u zemlju. Na primer ako je laksa zemlja ide dublje i samim tim teže se vuče ,a ako je tvrda zemlja leti traktor snjom po njivi.

Jesi trazio ploce za premestanje tockova u nazad?ovako postoji rizik da ti teret koji uvek cima ka nazad izvuce klin,polomi amortizujucu oprugu na onoj crnoj cevi od nivelira,ili cak samu cev...

Mozda sam vec i pitao ali trenutno nikako da se setim. Je l ovo pri registraciji trazis ovakve tablice i je l se placa ili ceka vise nego za obicne?

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

A moze i tako. :) OK, pomislio sam da je original...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

По закону ако и шраф уврнеш у њу је не важећа, а не сечење на два дела. Али, јбг кад нису направили више модела таблица па да човек према радној машини тражи и таблицу.

Nazad
Vrh