Tanjirače

Jednom sam ja postavio link od duvaljke za zito iz moje opstine i pitao za misljenje, cjena je bila bas povoljna, duvaljka je isti dan narucena iz Bijeljine i poslana brzom postom bez gledanja u kakvom je stanju.
Na kraju se odigralo dobro za mene jer sam kupio dobar puzni transporter koji je ipak bolje resenje od duvaljke tako da ne zalim

Jednom sam ja postavio link od duvaljke za zito iz moje opstine i pitao za misljenje, cjena je bila bas povoljna, duvaljka je isti dan narucena iz Bijeljine i poslana brzom postom bez gledanja u kakvom je stanju.
Na kraju se odigralo dobro za mene jer sam kupio dobar puzni transporter koji je ipak bolje resenje od duvaljke tako da ne zalim
Ako nekom treba iz tvog kraja duvaljka. Prodao bi ja jednu. 11kw motor

Ne znam
A inace ne bih je nikom preporucio, te godine kad mi je navedena izmakla posudio sam od komsije duvaljku i istovarao kukuruz, svi krovovi u dvoristu su bili bijeli od prasine iz zita, jeste da je suseno u susari pa tu ima vise praha ali opet daleko vise prasi od puznog transportera

Имам ја овакву исту 1460кг мерио је па сам јој набацио тегове. То је више финишерка али јако лепо уради из два прохода за сетву. Једина мана некад направи таласе по њиви па сам себи хебеш нану,нанину кад сејеш,прскаш и растураш,вештак. Мени је у плану да јој ставим роторе и мислио сам да ћу до сетве стићи да је преправим у В да буде. Али сада ће само роторе добити па ћемо видети како ради.

To je normalno kod srednje teških, skakuću od gore i ne rade ništa jer nemaju dovoljno opterećenja po disku.Moju traktor može da vuče 15 km/h ali tada ne radi ništa, kada spustim brzinu na 7-8 km/h onda ide k'o bombona.

Treba mi pomoć.Imam omikron tanjiracu od prosle godine,i nije mi jasno stelovanje opruge.Vucem na hidrolici(na polugama)u transportu moram pustiti skoro skroz dole poluge da bi tanjiraca stajala ravno,da rotori ne dodiruju zemlju.U tom polozaju ne mogu da radim,jer zadnji deo tanjirače pobegne skroz u levo,prednja baterija ode preduboko a zadnja plitko ide,i tada dizem poluge sve dok se ne poravna tanjiraca,i tako ide dobro.Ali nije tako u redu,jer ispada da ne mogu vuci na fix poteznici.Kako da stelujem.tu oprugu,kako god stelujem ne valja.

Mislim da je isti princip kao na consum tanjiracama.. Ako je u transportu spustas skroz dole da bi bila ravna znaci da je previse otpustena tu na rudi, moras tu da je dotegnes da se podigne zadnji kraj.. Probaj na taj nacin da je nastelujes u njivi da ide ravno pa kad to bude gotovo onda je podigni i vidi kako ti se cini za transport. Ako opet ne bude dobro probaj da kosu vucu sredis na baterijama, mozda je jedna previse iskosena u odnosu na drugu moraju biti lepo uskladjene.. Imao sam slicnih problema i sve sam resio sa ta dva podesavanja.

Nazad
Vrh