Tanjirače

Goedam one nosene V imaju oko 600kg, ne znam koliko je realno kadrija od te male.
То стандардне V ношене имају око шесто кила, типа 28 тањира од 56 сантима, али имаш их и у нешто тежим варијантама, са додатних тристотинак кила (видео сам нпр. код "Ферокопа" да имају такве, чини ми се да и Ченејци нуде разне варијанте ношених). Ја прошле недеље позајмио од комшије једну такво од шесто кила, да видим шта може да уради по стрњики, да ли би мени радила посао нека таква.

Па знаш како... Један проход је био mooda od labooda - бескорисно возање по њиви. Да бих добио два прохода, ишао сам по пола ширине захвата по њиви где је сва слама ту разбацана, а кошено не баш ниско. Тврдо јесте било, па тањири нису ишли нешто дубље од висине зуба на тањиру, нису вадили бусе, али су стрњику сљуштили да можеш сву да је однесеш са њиве, до последње сламке. Неког мешања земље и сламе није било - жути се њива практично исто као и пре него сам прешао тањирачом.

Комшији је у плану да је оптерети са макар једним великим бојлером напуњеним сејанцем или шодером, што свакако не може да буде лоше, али ако примениш прост рачун, ни то није много више масе на тањир: 600 кг на 28 тањира је 21 и кусур на тањир (што је тек мало више од, ако ономад нисам погрешно ирзачунао, од око 17 кила по тањиру код оне мале ОЛТ-ове), па ако додаш још 300 кг, па добијеш 32 и кусур кила на тањир, а ове домаће вучене су од око дупло више кила по диску. Ту разлика мора да се примети.

@North ARMY Pogledaj consum becej tanjirace, kod nas je njihova nosena od 2.5m ali je narucena sa istim brojem tanjira kao 2.8m (zbog manjeg razmaka tanjira) i svi nazubljeni. Milina kako radi, ima 850kg. Mi smo morali nosenu jer su njive male, gledali smo te lakse tanjirace poput ferocopa. Na prvu djeluju dosta masivnije od consum-a ali lakse su za 250kg i jos kod consum-a imas odvojenu osovinu za lakse kacenje. Mozda je kod tebe laksa zemlja pa ce biti dobre i ove po 600kg, ali ovde ne. Vecina nema dobrih rijeci za njih..

Да ли ротори успевају да поравнају брег што прави тањирача?
Како ја решавам брег код моје..једноставно се предње батерије мал више закосе и онда брега нема уопште. Чак сам уверен да га не би ни било да су ми сви тањири на њој нови и предњи и задњи, али то догодине...

Како ја решавам брег код моје..једноставно се предње батерије мал више закосе и онда брега нема уопште. Чак сам уверен да га не би ни било да су ми сви тањири на њој нови и предњи и задњи, али то догодине...
X tanjiraca?

Sad je 3400e koliko vidim, skupo jeste. Kazem ti mi smo morali jer smo tada imali njive i od 2ar, i traktor sam je velik a kamoli vucna tanjiraca. Ako nemas taj problem kupi vucnu, veca je kilaza i bolje radi vjerovatno. Ova cijena sad je ludost kod consuma, za manje od dodatnih 1000e mozes uzeti kratku..

Dali na vucenoj v tanjiraci treba na krajeve gde baca staviti manji disk. Planiram da je uzmem,a dosad nisam sa njom radio. Pricao sam sa par drugara neko kaze treba neko ne treba. Pa bi mi znacilo misljenje ko je ima i ko radi sa takvim tanjiracama?

Da li ima neko resenje na tanjiraci mi je u koji god stavim polozaj tockove kada je tanjiraca spustena uglavnom jedno crevo bude slobodno a drugo pod pritiskom,jel ima neko resenje za to neki ventil ili nesto?

Misliš kada ju parkiraš ?
Ja obično kod takvih stvari prvo otkačim priključak, ugasim traktor, na kratko stavim ručicu za crijeva u položaj slobodnog protoka, vratim u neutralno i onda raskačam crijeva.
Isto tako, ako mi je problem pri kačenju, spojim ono koje nije pod pritiskom, aktiviram ručicu pa kačim drugo

Jek ima neko iskustva sa. TEHNOSISTEM tanjiracama iz Indjije ?
Nekako mi se cine bolji od ostalih privatnika, ekonomija ima drljacu, kolega za par stotina ha sprenac i sve se drzi cak i premasivno uradjeno.

Ovo su sve mala preduzeca tehnosistem,poljoexport,gumaplast,agro Nina i slicni.
Npr Ferocoop je takva 2200e, Tehnosistem 1900e, Agronina 1500e. Consum nisam zvao, za njih treba stolica kad kazu cenu.
https://ibb.co/NVvWsYj]
FB-IMG-1661178183906.jpg
[/URL]
FB-IMG-1661178181056.jpg
[/URL]
https://poetandpoem.com/Robert-Burns/Hark-the-Mavis]my[/URL] bonnie dearie lyrics[/url]

Nazad
Vrh