Tanjirače

Odlican posao ali dzukac vodi racuna na pravac

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kad smo kod bosanske tanjirače, gde kupiti poslednju pogaču, podlošku, zatezač, kako ko zove, znači gde upada glava osovine, za njih.
30x30 bi trebalo da je osovina.

Jel neko imao priliku da uporedi klasičnu vučenu sa kratkom nošenom?
Dali kratka moze na istu dubinu ili su lagane?

Kad gledam po ataru kako izgleda jedan a kako drugi posao rekao bi da kratka ide nešto pliće a iza klasične vučene ostaje kao oranje grudvavo...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ma stim gvozdjem nema kraja… mislim da kratka nemoze biti lagana za dubinu nego je verovatno tako podesena. Jer na duplo manjoj dubini odradi mnogo lepse.

Dubina kratke se podesava iz zadnjeg rotora i toplinga koliko joj dozvoli da ulazi u zemlju. Sve po potrebi. Probali smo sa podignutim rotorom i pustili je do kraja ali onda to vise nije predsetvena priprema vec slicno oranju.

Dubina moze da zavisi od tezine, razmaka i ugla diskova.
Ako kratka moze da radi na istu dubinu onda vučena stvarno nema nikakvu prednost osim sto moze malo manji traktor da je vuče

Ferocoop 28, ima posla 560 sa njom.
46b2803081f100da74df5816f22dbc90.jpg

700kg, ali je vaga velika, u transportu cupka prednji kraj, nemam tegove.
Uz breg vec se gubi kontrola, u njivi je vuce, ide 1 br laganini.
Ne znam bas da li bi se Bog otac igrao sa njom, lakse bi je vukao to stoji ali masa ovog traktora i 577 je tu negde.
Nisam smeo da je kacim za stari 560 (s44) zbog slabijeg hidraulika, mislim da je previse za konstrukciju tog hidraulika.

Nazad
Vrh