Tanjirače

Svaki dan od 6 do 22-23 sata smo na njivi pa nemam baš vremena za slikanje. I ovo je bilo iz traktora. Što se tiče karakteristika pitaj šta te interesuje...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Slike tanjirače imaš u ovoj temi iz 2019 god.

Težina je 2500 kg. Razmak diskova 25 cm. Uglove nisam merio ali diskovi su pod malo većim uglom od standarda. Razlika izmedju vučene V tanjirače ko nebo i zemlja, plus mnogo brže i lakše se manevriše...

Sa V vucnom tanjiracom nece ni jedan traktor ukoso ici,ako se nasteluje kako treba.Sa rusom 82kom vucem omikron 28 tanjira,kacim na hidroliku,visinu hidrolike podesavam sve dok tanjiraca ne ide pod vinklom,ne sme ni malkice da ide ukoso,prednja baterija skroz ukosena i zadnja do pola,redovi od kukuruza,soje nema posle tanjirace.Cetri dana vec tanjiram pa uvek zaboravim da uslikam.I da,par njih koji su mnogo stariji od mene,svadjali se samnom da tako ne moze da se vuce tanjiraca,i sad vidim da i oni kace na hidroliku.Samo je malo zeznuto kada se okrece na kraju njive rotori dodiruju zemlju.

Jedan prolaz u neoranom sa Ferocoop.
Strnjika bila, ali su i uslovi idealni.
04f3f7617e994d1158fd2bc6d3956c34.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Rade lepo, ali morao sam skinuti cistace jer u suncokretu kad sam isao prvi prohod ako je usao u rotor neki zeleniji stap hteo je da mi blokira rotor…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima drugar na gruberu i zamolio sam ga da mi odradi dve parcele u soji da posejem pšenicu tako .Najviše zbog valjka sam hteo,utisci sutra ili u pon.

Sto se tice tog “jež” valjka na Novakovoj tanjiraci,u pocetku odmah sam reko da to nece valjati kod nas… a imaju problema si sa lezajevima.
@Gogi023 Helix valjak ima samo na Aragon tanjiraci,a jos bolji a i dosta tezi je disk valjak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pitanje je dali je diskvaljak potreban?
Naša zemlja se skoro uvek lepo rasipa.

Poslednja izmena:
Tanjiraca na sklapanje od 4m se kupuje u vucenoj varijanti. Prevelik je to teret za nosenje.

Nemoj pogresno da me shvatis ne branim Ilgija ali me interesuje po cemu je bolja tanjiraca od Ilgija? Bolji kvalitet cega? Materijala? Ili radi kvalitetnije?

Treba u bliskoj buducnosti da menjam tanjiracu pa se zato interesujem.

Aragon u danasnjem radu u kukuruzistu.

Puno masivnija je od Aragona, kvalitet materijala vrhhunski. Eh sad da ti kazem da radi bolje od Aragona slagacu te jer nisam pravio razliku toliko.
Iskreno ja sam hteo Aragona da uzmem od 3.5m, pa onda u toku zetve psenice trebao sam da rezervisem aragona i u zadnji momenat preokrenuo sam se i uzeo Landstal a nikad pre nisam video tanjiracu uzivo, zvao dvoje njih koji posedjuju i rekli su mi da je za svaku pohvalu i da slucajno ne uzimam ilgija i onda sam resio za ovu i prvi put sam video tanjiracu kad je stigla kod mene.
Inace svi koji imaju Aragona rekli su i priznali da je ova prava tanjiraca cak jedan sto ima aragona od 4.5m i 5m hocce da uzme landstal.
A cena ista kao kod ilgija mozda i malo povoljnija.
Jeste, dosta optereti hidrauliku. Ja sam uzeo od 4m jer u bliskoj buducnosti hocu da uzmem jacu masinu.

Poslednja izmena:
Nemoguće da ima 3500 kg bez podvoza....
Ja sam hteo da je kupim ali je nisu imali na stanju ,a mislim da je bila oko 10500 ,a sa podvozom 14500 +pdv
Nemaju na stanju, ja sam cekao dva meseca rezervisao sam je pocetkom jula i uplatio a stigla tek 5 sept tako nesto a trebala je stici do 15augusta.
Na nju pise 3500kg nisam je izmerio ali i meni bilo cudno, moguce da su oni nesto pobrkali, ali ispod 26ookg nema.

Nazad
Vrh