diesel d-60
Član
Ima uticaja i razmak izmedju tanjira… za rad po oranju nebi trebalo koristit tanjiracu sa vecim razmakom od 18cm i precnikom diska iznad 410.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam četri godine vukao ferokop od 26 diska ram 100*100 sa 1221 i ne fali joj ništa, nit sam je slomio nit sam promenio neki ležaj. Ona mi ostaje za armu 854, za Belorusa sam prošle godine uzeo ferokop od 30 diskova 120*120. Ne kažem da tako treba ali može da posluži dok se ne uzme odgovarajuća mašina.Ta Ferokopova vučena od 28 tanjira ne bi mogla da sastavi dve sezone ako bi je vukao traktor od 130 KS.Imam takvu ali je ram mislim 100x100mm.Vučem je sa traktorom od 80ks i nema pravu brzinu.Odlično bi je vukao traktor od 90-100ks.Slabi su joj ležajevi i traktor od 130ks bi je razbio skroz.
Ja moja kukuruzišta na kojima sejem pšenicu palim. Kukuruz mi na istu parcelu dolazi uglavnom svake četvrte godine, a nekad napravim pauzu i 5-6 godina. Tako da ajde da kažem jednom u 4 godine palim žetvene ostatke.A kad ima mnogo žetvenih ostataka posle kukuruza? Tanjiraš više puta?
Iima i kvalitetnijih od živkovih.Нептун из Темерина и код њега нема каквих нема лежајева,а није дерикожа.
I kod Saleta isto stizePoručena vučna Consum 28 sa težim ramom. Treba da stigne do kraja meseca.