Tanjirače

Ima uticaja i razmak izmedju tanjira… za rad po oranju nebi trebalo koristit tanjiracu sa vecim razmakom od 18cm i precnikom diska iznad 410.

Ta Ferokopova vučena od 28 tanjira ne bi mogla da sastavi dve sezone ako bi je vukao traktor od 130 KS.Imam takvu ali je ram mislim 100x100mm.Vučem je sa traktorom od 80ks i nema pravu brzinu.Odlično bi je vukao traktor od 90-100ks.Slabi su joj ležajevi i traktor od 130ks bi je razbio skroz.
Ja sam četri godine vukao ferokop od 26 diska ram 100*100 sa 1221 i ne fali joj ništa, nit sam je slomio nit sam promenio neki ležaj. Ona mi ostaje za armu 854, za Belorusa sam prošle godine uzeo ferokop od 30 diskova 120*120. Ne kažem da tako treba ali može da posluži dok se ne uzme odgovarajuća mašina.

Palio sam i ja do sad,ali ove godine neću smeti. Otprilike da ću na plug staviti četvrtu glavu, pa probati da orem sa 4 x 30,15-ak cm dubine.
Najlakše i najlepše je bilo tanjirati čistu njivu,ali od toga ubuduće izgleda više nema ništa.

Ja moja kukuruzista par dana posle zetve tanjiram pa pustim da se malo suma susne
bacam djubre i ulazim jos jednom to je to za pripremu psenice

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Da se osuse biljni ostaci i bolje se tanjiraju posle ,kad su vlazni samo melju tanjiri

Slazem se sa sa kolegom post iznad. Prosle godine kada sam tanjirao rominjala neka sitna kisica tek tolik oda drzi masu vlaznom. Nikad lepse nisam istanjiro,ni jednog jedinog lista od gore.

Ovako izgleda dva puta tanjirano i posle sejalica.. pa valja da bude vlazno ali zemljiste i normalno da ce ostaci da idu u zemlju kad je suvo samo suskaju povrsinski...
147423b41c52b9a97594de8553090e0a.jpg

Poslednja izmena:
Jel ima ovakav ležaj da se kupi bez kućišta,inače ovaj nije imao mogućnost da se podmaže,samo je mast ulazila između njega i kućišta a u kuglice nije ulazilo jer je bio zatvoren,2 rs je ležaj.

Нептун из Темерина и код њега нема каквих нема лежајева,а није дерикожа.

Наравно има свих фела и квалитета.
А узречица је:"Јеба га ти ако немамо набавићемо"!😁

Nazad
Vrh