Tanjirače

rile Pa nisam mislio da ih skroz podignes nego ih nastelujes da rade ali tako da tanjiraca moze da ide dublje.

u mom kraju covek ima consum 3.2 sa pakerima u kombinaciji sa 1221.3 i kaze da je slaba za njega da traktor toliko ima snage da je neoseca uopste i da pucaju sarafi ,osovina i izmotao cistace,mozes je ukrstiti koliko oces jednostavno vuce kao lud,a 2.8 je prelagana za njega

Meni se to jos nije desilo,da puca osovina.i sarafi.Koji sarafi mu pucaju?

2.8 je nista za 130 ks. Minimum 3.2 m a i sa 3.5 neces pogresiti.Ja sa 82-kom vucem 2.8 ko od šale, a sa 1221... :cao:

rus je pun snage... jos pogotovo taj, 6 klipova... :D pa za njega je 4 m... pa da vidimo kako auspuh onda ''divani'' :haha:

Ne razumem sta imate toliko protiv rusa... ja nemam rusa. I ne volim ga. Ali se ne podsmevam tako kao vi. Mnogo ljudi na forumu imaju rusa , i nije lepo zbog njih. :nono:

Ma jok. Cenim ja Ruju,kao i IMT i ostale istocne traktore.
Uglavnom da budemo u temi i jos ako moze realni,mislim za tog ruju bilo dosta 32 diska ako su u pitanju diskovi od 560 mm. Mogao bi da je vuce preko 10-12 km/h a da mu nije problem. To je po meni optimalna brzina za rad tanjirace tog tipa.

Nista iznad 28 diskova za 105 konja. Ja imam traktor od 105 konja i kad ide drugi put to je taman to. Kad bi bilo vise diskova morao bih stepen nize a onda gubim na brzini i to vise nije pravi posao.

paorpaor je napisao(la):
Nista iznad 28 diskova za 105 konja. Ja imam traktor od 105 konja i kad ide drugi put to je taman to. Kad bi bilo vise diskova morao bih stepen nize a onda gubim na brzini i to vise nije pravi posao.
Slazem se .

Na svim tim tanjiracama o kojima pricate, koliki je razmak izmedju diskova? 18; 20; 22; 25 ili cak i 28cm. Vidjao sam tanjirace sa precnikom diska 56 i razmakom izmedju istih od 28cm.

Nazad
Vrh