Tanjirače

Koja je najbolja tanjiraca za traktor od 90 konja!?!? Jos nisam imao prilike da kacim za mog kineza, ali nadam se da cu uskoro, pa mi treba pomoc oko odabira!

28 diskova. Moze i vise ali to nije posao. Ja sam sa mtz 952 vukao 32 diska ali nije bila toliko zakosena. Brzina je bila 8-12km/h.

Spajki@
Lepa tanjiraca.Samo da ima jos paker valjak.Ali u svakom slucaju odlicno svaka cast.

Spajki je napisao(la):
Ferokop Temerin
vijp6a.jpg

Koliko dugo imas tanjiracu?kod mene je nekoliko ljudi imalo problema sa krivljenjem osovine koja podize tockove kada je klip montiran na sredini.
Post je spojen: [time]1263320769[/time]
vijp6a.jpg

Koliko dugo imas tanjiracu?kod mene je nekoliko ljudi imalo problema sa krivljenjem osovine koja podize tockove kada je klip montiran na sredini.

Imam je dve godine,do sad je uradila nekih 600 kj i nisam jos ni lezaj pipnuo na njoj :D
(osim kad je podmazujem :haha:)

evo moje tanjirace, LUTA B.palanka proizvodi, teska je odprilike 1500kg, 560cm precnik diskova, 21. 22 cm razmak, minimalno je ukosena a zekan je jadan muci snjom, bas mi ga je zao, problem je kad idem drugi prohod, trebalo bi i prednja vuca, mislim da bi bila idealna za rusa od 90ks,
@tito
neverujem da komercova ima 2,5 tone to je puno,koji je precnik diska u pitanju? imas li koju sliku?

2rms1hc.jpg

odlicno izgleda na prvi pogled,cini se ok. Ja sam je video kod ljudi u Backom Gradistu,mislim da je bila 30 diskova,a vukli su je sa torpedom 90.

Za traktor od 150 ks koja tanjiraca? teska vucena Znaci sirina puta tezina ??unapred hvala svima :cao: :cao:

Koji tip tanjirace,kolike diskove,sa valjcima ili bez...
Moras sve ovo stvaiti pred sebe i prema svojim potrebama to jest za cega ti tanjiraca treba.

ako hoces novu dobra varijanta za tu konjazu ti je consum 36 sa paker valjcima i diskovima 560mm. tanjiraca je odlicna ima 6 osovina znaci po tri osovine na bateriji sa po 6 diskova,idu obicni lezajevi u limenim kucistima koji se podmazuju.lezajevi nisu skupi (mislim da je oko 1400 din kom) i lako se zamenjuju,ko ih redovno podmazuje mogu da traju prilicno dugo...... takodje je odlicna i mbv vrsac 32 sa paker valjkom. ona ima isto tri osovine po bateriji,samo sto ima konusno valjkaste lezaje koji se takodje podmazuju,samo im je zamena malo komplikovanija. mbv 32 ima prednost u odnosu na consum36 jer se na mbv paker valjak podize i spusta pomocu hidraulicnog cilindra.................

mislim da im tezina priblizna oko 2500kg,s tim da imas mogucnost izbora tuljaka(liveni ili vareni),a obe imaju otvore da se sipa neka tecnost da bude teza. radni zahvat consma36 sa diskovima 560mm i razmakom 20cm je 3,60m,a za mbv mozes da se dogovoris sve zavisi od razmaka i precnika diskova ............

Nazad
Vrh